EjendomsWatch

AP Pension får testet tålmodigheden med nybyggeri i Aarhus

En grund med et forfaldent kollegie, som pensionsselskabet købte i 2019, er stadig ikke omdannet til et boligprojekt. Nu lyder planen, at de 75 boliger står klar næste efterår.

Hvor Hejredalkollegiet ligger i dag skal 75 familieboliger i stedet skyde op. | Foto: Ole Lind

Det trækker ud med det nødvendige plangrundlag for, at AP Pension kan opføre 75 familieboliger i Aarhus, hvor det nuværende Hejredalskollegium ligger og forfalder, skriver Aarhus Stiftstidende.

AP Pension vandt i december 2019 udbuddet på grunden med en plan om at forvandle arealet til et attraktivt, grønt kvarter med byhuse.

"Vi afventer, at plangrundlaget kommer i orden, for købet er betinget af vedtagelsen af en byggeretsgivende lokalplan," siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, til avisen.

Den skriver videre, at Aarhus Kommune arbejder på en lokalplan, som forventes færdig i løbet af foråret, og at tidsplanen er skredet, bl.a. som følge af, at grunden er trekantet, hvilket udfordrer kommuneplanrammen og kravet til opholdsarealer.

Hvis planen godkendes til juni, forventes boligerne klar til indflytning i efteråret 2022.

AP Pension køber forfaldent Aarhus-kollegie og vil lade 75 byhuse skyde op i stedet 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier