Internationale investorer rører ikke ældre ejendomme efter Blackstone-indgreb

Private investorer har taget over fra eksempelvis udenlandske kapitalfonde, når det kommer til opkøb af ældre udlejningsejendomme, lyder det fra erhvervsmægler, der kæder udviklingen direkte sammen med det såkaldte Blackstone-indgreb.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det såkaldte Blackstone- eller paragraf 5.2-indgreb i boligreguleringsloven har sendt internationale investorers interesse for ældre danske udlejningsejendomme ned under frysepunktet. Siden loven blev effektueret 1. juli sidste år har udenlandske kapitalfonde helt holdt sig væk, skriver Børsen onsdag.

Med boligindgrebet, der forhindrer renoveringer i fem år efter overtagelse af lejeboliger, ønskede politikerne med afsæt i erfaringerne med amerikanske Blackstone at forhindre spekulation i modernisering af den ældre boligmasse – de såkaldte OMK-ejendomme – med huslejestigninger til følge

Ifølge Lior Koren, partner hos erhvervsmægleren Cushman & Wakefield Red, har der været en halvering af handelsomfanget siden 2018, og allerede i 2019 begyndte faldet som følge af den politiske usikkerhed. I dag har private investorer i udstrakt grad overtaget markedet.

"Før der var politisk klarhed omkring ændringer i boligreguleringsloven, har vi hos Red tidligere kommenteret, at en forøgelse af beløbsgrænsen for renoveringer af lejligheder vil kunne give prisfald på op til 15-20 pct. Vi kan dog nu konstatere et begrænset prisfald i niveauet 8-12 pct. på de første OMK-ejendomme, der har været handlet efter det politiske indgreb," siger Lior Koren.

Danmark får baghjul af Sverige på investeringer – politikerne får skylden

Blackstone-indgreb får PFA til at vende sig mod Sverige for at opbygge boligportefølje 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også