EjendomsWatch

Ejendomsinvestorer tabte op mod 40 mia. kr. i 2020

Ejendomdanmark forventer, at ejendomsinvestorer samlet set har tabt 30-40 mia. kr. i 2020. Coronakrisen ramte især butiksejendomme, hvor konkurser og huslejehenstand blev en realitet i store dele af segmentet.

"Vi har allerede set en del konkurser i løbet af 2020, men der er fortsat mange butikker, der kæmper for deres overlevelse," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. Foto: PR / Ejendomdanmark

Coronakrisen ramte ejendomsbranchen i 2020. Og det kan mærkes på pengepungen.

Sådan lyder konklusionen fra brancheorganisationen Ejendomdanmark, der vurderer, at investorer samlet har tabt mellem 30 og 40 mia. kr. i det forgangne år.

"Corona har været allestedsnærværende og påvirket alt fra arbejdspladser til erhvervslejere. Sjældent har vi skullet se tilbage på et år, hvor vi både i arbejds- og privatregi har skullet tilpasse og omstille os så hurtigt," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Særligt butiksejendomme har været hårdt ramt. EjendomsWatch har i løbet af 2020 skrevet om, hvordan blandt andet shoppingcentre rundt om i landet har været præget af tomgang og huslejehenstand som følge af nedlukningen af Danmark.

"Vi har allerede set en del konkurser i løbet af 2020, men der er fortsat mange butikker, der kæmper for deres overlevelse. Mange vil heldigvis komme igennem coronakrisen. En del butikker har været dygtige til at finde en redningsplanke ved at udvikle de rette digitale platforme, der supplerer den fysiske butik," udtaler Jannick Nytoft.

Omvendt ser det ud til, at kontor-, industri- og boligejendomme er gået fri for den værste coronapåvirkning. Faktisk gik kontorsegmentet frem på både ejendomsværdi, udlejningsprocent og markedsleje i sidste kvartal af 2020, lyder det fra Ejendomdanmark, der også ser positive tendenser på industri og boliger i det kommende år.

Storcenterejere står overfor afgørende år

Realdania-undersøgelse kortlægger coronakrisens påvirkning på detailhandlen

Ejendomsselskabet Dades vil indrette børnehaver i tomme butikscentre

Storcenter i opråb: Vi har stadig åbne butikker

Dades leverer hidtil bedste driftsresultat – nedskriver butikscentre med en halv milliard

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier