EjendomsWatch

Newsec skal bistå Danica med at indfri ny bæredygtighedsstrategi

Danica Ejendomme fortsætter samarbejde med ejendomsforvalter, der fremover med udgangspunkt i data skal hjælpe pensionsselskabet med at lokalisere de forbedringsmuligheder, som bl.a. skal muliggøre en CO2-reduktion på 70 pct. og sikre større afkast.

Thomas Hejde, afdelingsdirektør for Building Performance Management hos Newsec. | Foto: PR / Newsec

Ejendomsforvalteren Newsec Property Asset Management skal over de kommende tre år levere den data, der skal hjælpe Danica Ejendomme med at indfri den bæredygtighedsstrategi, som milliardinvestoren lancerede tidligere på ugen – en strategi, der bl.a. indebærer en CO2-reduktion på 70 pct. frem mod 2030. Det skriver Newsec i en pressemeddelelse.

Newsec skal konkret levere data om den klimabelastning, som stammer fra Danicas ejendomme, i form af "løbende energiovervågning og CO2-benchmark af 81 bolig- og erhvervsejendomme samt en automatiseret rapporteringsløsning", som der står i meddelelsen. Dermed kan man f.eks. finde ud af, om en ejendom har et usædvanlig højt varme- eller elforbrug i forhold til gennemsnittet for tilsvarende bygninger.

Ifølge Michael Nielsen, adm. direktør for Danica Ejendomme, er målet "at skabe så CO2-neutrale ejendomme som muligt" inden for den eksisterende portefølje såvel som ejendomme, der skal bygges i årene, der kommer.

"Sammen med Newsec samler vi viden og udvikler intelligente løsninger, der kan bidrage positivt ved at sikre en reduktion af vores ejendommes klimabelastning og sikre både energibesparelse og en værdiskabelse, der giver god mening i et afkastmæssigt perspektiv," siger han.

De to virksomheder kender hinanden godt efter over et årtis samarbejde, hvor Newsec har administreret størstedelen af pensionsselskabets ejendomsportefølje.

"Hvis du kan måle det, så kan du styre det. Derfor er data om ejendomme afgørende, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling i ejendomsbranchen," siger Thomas Hejde, afdelingsdirektør for Building Performance Management hos Newsec.

"I Newsec har vi allerede en stor mængde af data om vores kunders ejendomme, og vi ved, hvad den enkelte ejendom indeholder, fordi vi drifter den hver dag. Når vi kombinerer den viden med vores nye digitale rapporteringsplatform, Newsec Property Knowledge Center, står vi med en meget stærk løsning for Danica Ejendomme, hvormed vi kan fastlægge realiserbare mål og konkrete handlinger for nedbringelsen af CO2-emissionen fra ejendommene."

Samlet set drejer det sig om overvågning og benchmarking af en ejendomsportefølje på 714.000 kvm.

Ny bæredygtighedsstrategi fra Danica skal gavne samfundet og øge afkastet 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier