EjendomsWatch

Ejendomme for 30 mia. kr. får Deas som ny forvalter

Deas overtager forvaltningen af Aberdeens portefølje i Norden. Aftalen omfatter ejendomme for 30 mia. kr. Parterne forventer at gennemføre transaktionen i første eller andet kvartal 2021.

Henrik Dahl Jeppesen, adm. direktør i Deas-koncernen. | Foto: PR / Deas

Aberdeen Standard Investments har valgt Deas til at overtage selskabets asset management-forretning i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi er begejstrede over, at vi i partnerskab med Deas har skabt en langsigtet løsning for vores nordiske asset management-forretninger inden for fast ejendom," udtaler Neil Slater, global chef for ejendomme i Aberdeen Standard Investments, i pressemeddelelsen.

"Efter en grundig manager selection-proces med omfattende due diligence er Deas Gruppen det oplagte valg set fra både et kunde-, kulturelt samt ejendomsperspektiv," fortsætter han.

Aftalen betyder, at Deas overtager forvaltningen af en portefølje på 132 ejendomme med en samlet værdi på på 2,3 mia. euro. svarende til 17 mia. kr.

Dertil kommer en portefølje på 1,7 mia. euro i Norden på vegne af Aberdeens europæiske og globale fonde. Den samlede aftale vil derfor betyde, at Deas overtager forvaltningen for ejendomme for 4 mia. euro svarende til 30 mia. kr.

Aftalen vil samlet set betyde, at Deas fordobler sin portefølje, der efter handlen vil lyde på 8,2 mia. euro. Samtidig med overtagelsen vil Deas styrke full-service på tværs af værdikæden inden for fast ejendom i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

"Deas Gruppens forventede overtagelse af Aberdeen Standard Investments' asset management-aktiviteter i Norden og det fremtidige samarbejde er en konsekvens af en nordisk strategi med fokus på at forfølge vækstmuligheder på alle fire markeder," udtaler Henrik Dahl Jeppesen, adm. direktør i Deas-koncernen, i pressemeddelelsen.

"Vores intention er fremover at give vores investorer adgang til et stærkt pan-nordisk set-up og netværk og dermed mulighed for også at betragte Norden som ét samlet investeringsmarked i stedet for at skulle tilgå de enkelte lande separat. Og vi vil bygge på lokal ekspertise og best practice i hele Norden," fortsætter han.

Aftalen er betinget af, at Aberdeen gennemfører konsultationer med de relevante svenske fagforeninger, og at der indhentes godkendelser fra interne bestyrelser. Dernæst skal der også indhentes godkendelser fra relevante myndigheders og andre.

Parterne forventer at kunne gennemføre transaktionen i slutningen af første kvartal eller i begyndelsen af andet kvartal 2021.

Deas glæder sig over at få nyt butikscenter i hus efter færre opgaver for storkunde

Deas med flere muskler vinder Pensam tilbage i folden efter to år med Cobblestone

Ny topchef vil give fusioneret kapitalforvalter en skarpere profil 

Mere fra EjendomsWatch

Heimstaden efter milliardhandel: "Vi køber med et evighedsperspektiv"

Heimstaden, som netop har opkøbt svenske Akelius’ boligejendomme i Tyskland, Sverige og Danmark for ca. 68 mia. kr., har indgået handlen af flere grunde, siger investeringsdirektør Christian Fladeland – blandt andet for at vækste i København. En trussel om tvangssalg i Berlin tror han ikke på.

Aarhusiansk bygherre sælger kontortårne på 11 etager til pensionsselskab

Industriens Pension investerer i første etape af erhvervsbyggeriet Byporten i det vestlige Aarhus og køber kontortårne på over 14.000 kvm af det lokale selskab Dansk Erhvervsprojekt. Når det færdige projekt er afleveret, går man i gang med de resterende etaper i den nordlige del af området, fortæller direktør til EjendomsWatch. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier