EjendomsWatch

KFI har solgt ejendomme for en kvart mia. kr. – flere skal ud af porteføljen

Som et led i sin 2021-strategi slanker KFI sin portefølje gevaldigt. 55 af købmandsfondens ejendomme er solgt på to år, og planen er, at 17 flere skal væk.

Peter Lange er driftsdirektør (COO) i købmandsfonden KFI. | Foto: PR / KFI

55 ejendomme for en samlet sum af en kvart mia. kr. er allerede solgt over de seneste to år, men her stopper KFI Erhvervsdrivende Fond ikke, skriver Børsen onsdag. Købmandsfonden, som KFI også kaldes, planlægger således at sælge yderligere 17 ejendomme fra porteføljen.

Årsagen er, at KFI, der er Danmarks tredjestørste ejendomsudlejer, ikke vurderer, at der længere er grundlag for at drive supermarked på adresserne.

Peter Lange, driftsdirektør (COO) i KFI, glæder sig over udviklingen, der er en del af fondens strategi frem mod 2021 – ikke mindst med tanke på, "at en stor del af resultaterne er skabt i en usikker tid med Covid-19.” Tilbage står nu de 17 ejendomme klar til salg.

"Der er hovedsageligt tale om mindre detailhandelsejendomme spredt over hele landet. Det er ejendomme, der tidligere har rummet en butik, men som ikke egner sig til et fremtidigt supermarked. Ejendommene har et samlet areal på ca. 25.000 kvm., og vi forventer, at salgssummen vil være cirka 175 mio. kr.," siger Peter Lange.

Det er desuden planen, at fondens portefølje skal vokse gennem udvikling af eksisterende ejendomsprojekter som eksempelvis Domus Vista-området på Frederiksberg og Nivå Centret. Samtidig har man taget fat på ejendommenes tomgang, der allerede er reduceret med 50.000 kvm til under 15.000 kvm af den i alt ca. 430.000 kvm store portefølje.

KFI, der ejer 41 pct. af Dagrofa-koncernen, sluttede 2019 med rekordhøje 215 mio. kr. på bundlinjen – bl.a. som resultat af den igangværende trimning af ejendomsporteføljen.

Udover de danske aktiviteter besidder selskabet også ejendomme i Tyskland, og sidste år havde KFI lejeindtægter på samlet set 392 mio. kr., hvilket var 5,1 pct. mere end året før.

Optimering af ejendomsporteføljen bidrager til rekordresultat hos KFI

KFI sælger 11.500 kvm logistik til onlineforhandler

KFI sætter punktum i Ringsted med nyt millionfrasalg 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier