EjendomsWatch

Tidligere Blackstone-partner tjener trecifret millionbeløb på frasalg

Salget af Blackstone-partneren 360 North i 2019 medfører en gevinst på små 600 mio. kr. for den tidligere ejer og adm. direktør, Nils Jansson, skriver Berlingske.

"På trods af nogle i pressen forsøgte at mudre billedet, kigger vi fortsat tilbage på rejsen frem til salget og på selve salget som noget stort," skriver Nils Jansson til Berlingske. Foto: PR-foto

Den tidligere frontmand for kapitalforvalteren Blackstones danske ejendomsforretning, Nils Jansson, står til at tjene 574 mio. kr. på salget af ejendomsselskabet 360 North til Blackstone i maj sidste år.

Det skriver Berlingske med henvisning til årsregnskabet i Nils Janssons selskab Seven52 Capital, der tidligere hed 360 North Holding.

Heraf fremgår det, at en stor del af beløbet, 440 mio. kr., består af en "kapitaliseret earn-out", hvilket dækker over, at en ejendomsportefølje centralt i København endnu ikke er realiseret.

"Salget skete med en vis stolthed, og på trods af nogle i pressen forsøgte at mudre billedet, kigger vi fortsat tilbage på rejsen frem til salget og på selve salget som noget stort," skriver Nils Jansson i et svar til Berlingske.

360 North var i perioden op til salget i 2019 genstand for en regulær mediestorm. Dette var medvirkende til, at Folketinget i januar indførte det såkaldte Blackstone-indgreb, hvilket indebar en karensperiode på fem år, før man må sætte lejen op efter renovering af lejeboliger.

Blackstone overtager dansk partner i milliardhandel

Blackstone-direktør ser 360 North-stifter Nils Jansson få vigtig rolle i firmaet

360 North har rundet 2300 boliglejemål og vil trods modvind fortsat vokse

Nu svarer Blackstone i Danmark igen på kritik: Vi bliver dæmoniseret

Dansk Blackstone-partner får ny topchef

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier