Medie: Magasin-kæden kan være på vej mod at blive solgt for milliardbeløb

Ejeren bag Magasin arbejder igen på et salg af stormagasinkæden, der kan løbe op i mere end 1 mia. kr., skriver britisk medie. En salgsproces ledet af investeringsbank og advokatfirma er sat i gang.
En salgsproces for Magasin skulle endnu engang være i gang. | Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
En salgsproces for Magasin skulle endnu engang være i gang. | Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix

Den danske stormagasinkæde Magasin du Nord kan være på vej mod et salg, da hedgefonden bag Debenhams, der ejer Magasin, har sat gang i en salgsproces for Magasin.

Det skriver den britiske avis The Times.

Lige nu står investeringsbanken Lazard for en auktion, mens det britiske advokatfirma Freshfields Bruckhaus Deringer også er koblet på. Endnu er det dog på et meget tidligt stadie. Det anslås, at prisen ligger på 150-200 mio. pund. (1,2-1,6 mia. kr.), hvilket er noget mindre end de 2 mia. kr., Debenhams tidligere har forlangt.

Velkendte problemer

Debenhams, der engang beskrev Magasin som en kronjuvel, har ejet Magasin siden 2009, og det er ingen hemmelighed, at den britiske varehuskæde har kæmpet med økonomien de seneste år.

I marts kom det frem, at Sports Direct. der er storaktionær i Debenhams, forsøgte at overtage varehuskæden med et "fjendtligt overtagelsestilbud". Tilbuddet betød bl.a., at den engelske rigmand og ejer af fodboldklubben Newcastle United Mike Ashley skulle blive ny koncernchef. Desuden tilbød Sports Direct at købe Magasin du Nord for 860 mio. kr.

Tilbage i april, mens der var nedlukning, søgte Debenhams om at få konkursbeskyttelse for at sikre, at man ikke kunne blive mødt af juridiske krav fra kreditorer, mens butikkerne var lukket.

Samlet set ejer Debenhams ejer 220 stormagasiner i 22 lande – herunder Magasin syv steder i Danmark.

I Magasins største butik i Danmark, på Kongens Nytorv i København, er det ATP Ejendomme og Pensiondanmark, som i fællesskab ejer det knap 60.000 kvm store bygningskompleks. Parterne købte det i 2005 for 1,2 mia. kr., men i seneste regnskab er det opført til en værdi af godt 2,2 mia. kr. baseret på et afkastkrav på 4 pct. Ejendommen havde i 2019 lejeindtægter for godt 100 mio. kr.

Storaktionær vil købe Magasin – for en slik

Stormagasiner skal undgå slagtilbud og sørge for selvbetjening

De danske stormagasiner holder tempo med udsigtsplatforme, vinbarer og købmandskab

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også