EjendomsWatch

Ejendomsadministrator: Lagerbeskatning skræmmer udenlandske investorer væk

Danmarks position som sikker havn for udenlandsk kapital er truet af regeringens forslag om lagerbeskatning af ejendomme. Det skriver Cobblestone-direktør i et opinionsindlæg.

"De udenlandske investorer er blevet nervøse," skriver Rasmus Juul-Nyholm, adm. direktør i ejendomsadministratoren Cobblestone. | Foto: PR / Cobblestone

Regeringens udspil om at finansiere den nye ret til tidligere pension gennem lagerbeskatning af ejendomme kan føre til færre udenlandske investorer i Danmark og dermed færre nye boliger. Det skriver Rasmus Juul-Nyholm, adm. direktør i ejendomsadministratoren Cobblestone, i et indlæg i Børsen.

Ifølge direktøren har det såkaldte "Blackstone-indgreb" allerede fået de udenlandske investorer til at tøve med at sætte penge i danske ejendomsmarked, der ellers tidligere har været betragtet som en sikker havn for kapital, og med en ny lagerbeskatning vil denne position blive yderligere truet.

"De udenlandske investorer er blevet nervøse og ringer lige nu til den rød-hvide-ejendomsbranche. "Hvad bliver mon det næste?" spørger de," skriver Rasmus Juul-Nyholm i avisen.

Klumme: Løbende beskatning af ejendomsavancer giver samfundet stort tab  

Hvor blev innovationen af inden for administration af ejendomme?

Cobblestone stormer frem på bekostning af bundlinjen: "Vi spiller det lange spil" 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier