EjendomsWatch

Copenhagen Capital opjusterer resultatprognosen for i år trods tilbagegang

Det børsnoterede ejendomsselskab forventer et lidt højere resultat før værdireguleringer end hidtil meldt ud.

Lars Faster er adm. direktør i ejendomsselskabet Copenhagen Capital. | Foto: Copenhagen Capital PR

Ejendomsselskabet Copenhagen Capital kunne i de første seks måneder af 2020 notere sig en stigende omsætning, der landede på 18,6 mio. kr. mod 13,7 mio. kr. i første halvår 2019.

Men overskuddet svinder ind til 5,9 mio. kr. i første halvår 2020 mod 17,1 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Det viser regnskabet fra ejendomsselskabet, der er offentliggjort tirsdag middag.

"I begyndelsen af 2020 var ejendomsmarkedet og de økonomiske forhold i en god balance, indtil coronapandemien i marts 2020 for alvor ramte landet," skriver Copenhagen Capital i regnskabet og fortsætter:

"Aktiviteten på udlejnings- og investeringsmarkedet faldt markant, men uden at der skete ændringer i afkast og udlejningspriserne inden for kontor- og boligsegmenterne, mens der er registeret lavere lejeniveauer for retailsegmentet."

Den højere omsætning kan især tilskrives køb af ejendomme i 2019 samt udlejning af 18 nyopførte ungdomsboliger på Nørrebro i København, oplyser selskabet.

Resultatet før finansielle poster (EBIT) steg i de første seks måneder af 2020 med 53,6 pct. til 10,6 mio. kr. fra 6,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Covid-19 har i første halvår 2020 ikke påvirket ejendomsporteføljens driftsresultat (EBIT) og kun i mindre omfang resultatet for Copenhagen Suites ApS (servicerede lejligheder). Aktiviteterne i Copenhagen Suites ApS og Copenhagen Property Management ApS bidrager positivt til driftsresultatet," oplyser Copenhagen Capital.

Ejendomsselskabet opjusterer forventningerne til 2020 og ser nu et resultat af primær drift før værdiregulering af selskabets ejendomme, regulering af gæld til markedsværdi, finansielle poster og skat i intervallet 12-15 mio. kr. mod tidligere 11-14 mio. kr.

"Covid-19 har fortsat kun berørt selskabet i begrænset omfang, og der er to erhvervslejere, hvor der er indgået henstandsaftale, der begge er underlagt statens hjælpepakker. Der kan fortsat være en usikkerhed omkring covid-19-påvirkning af selskabets fremtidige forventninger om end den på nuværende tidspunkt vurderes begrænset," skriver Copenhagen Capital i regnskabet.

Copenhagen Capital fastholder prognose – begrænset berørt af corona

Ejendomme vandt over revisortilværelsen hos ny talmand i Copenhagen Capital

Copenhagen Capital køber sin femte ejendom i år 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier