EjendomsWatch

Svindeldømt dansker er involveret i tysk ejendomsprojekt

Dansker med flere domme for økonomisk kriminalitet i bagagen har taget navneforandring og er i gang med et projekt om udvikling af parkeringshuse i Tyskland, skriver Børsen.

Bjørn Stiedl er her fotograferet i 2007. I dag hedder han Conrad König. Foto: Mik Eskestad / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix

Danskeren Bjørn Stiedl, som sammenlagt har fået 14 års fængsel for alvorlig økonomisk kriminalitet, er atter med i et forretningseventyr. Denne gang under navnet Conrad König i Tyskland, hvor han er med i firmaet Airparkone, der vil slå sig op på at udvikle og drive parkeringshuse i flere europæiske lande.

Det skriver Børsen.

Det første parkeringshus er allerede åbnet i Hamborg ifølge virksomhedens hjemmeside, hvor det også fremgår, at firmaet udvikle seks parkeringshuse i Tyskland inden 2023. Herefter er det planen at udrulle konceptet i flere europæiske lufthavne.

I selskabet, der driver parkeringshuset i Hamborg, er Conrad König direktør. Airparkone er stiftet gennem et irsk moderselskab, hvor Thomas Wittenborg er storaktionær og direktør. Om samarbejdet med Conrad König eller Bjørn Stiedl, som han engang hed, forklarer han:

"Han er ansat ligesom andre mennesker er, og han har vel også brug for en chance igen for at komme videre med sit liv," siger Thomas Wittenborg til Børsen.

Bjørn Stiedel blev kendt som en selskabstømmer, efter han i 1999 fik syv års fængsel for at have tømt 170 selskaber for 332 mio. kr. Senere fik han fire og et halvt års fængsel for bedrageri.

Men det stopper ikke der, for Stiedl blev i marts 2016 idømt tre og et halvt års fængsel for groft skyldnersvig, men da han indtrådte som direktør i maj i år, skrev han under – ifølge avisen – under på, at der i løbet af de seneste fem år ikke er afsagt uden for Tysklands grænser ikke er afsagt en dom for svigagtig opførsel.

Lokal virksomhed vinder millionordre på byggeprojekt til jysk kaserne

Shoppingcentre mangler formuer fra underdrejede butikker

Aarhus-advokat: Jeg bruger det meste af min arbejdstid på ejendomme

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier