EjendomsWatch

Pensionsselskaber investerer trecifret millionbeløb i advokatdomicil i Nordhavn

Industriens Pension og Velliv har netop sat de afgørende underskrifter og er klar til at skyde byggeriet af nyt domicil i Nordhavn i gang. (Opdateret)

Industriens Pension og Velliv investerer et større trecifret millionbeløb i domicilbyggeriet i Nordhavn. | Foto: PR / Danielsen Architecture

Pensionsselskaberne Industriens Pension og Velliv har investeret et "større trecifret millionbeløb" i advokatfirmaet Accuras nye domicil, der skal opføres i Nordhavn.

Dermed kan byggeriet af det 13.200 kvm store domicil, der er tegnet af Danielsen Architecture, skydes i gang.

Industriens Pension oplyser over for EjendomsWatch, at der er tale om et investeringsbeløb på mellem 500 mio. kr. og milliarden, men afviser at oplyse den præcise handelspris.

"Vi er rigtig glade for aftalen om et moderne kvalitetsbyggeri, der uden tvivl vil bidrage positivt til den fortsatte udvikling af Nordhavnen. Accuras medarbejdere får et domicil, hvor bæredygtighed er i fokus, og beliggenheden ved kanaler og metro er meget attraktiv. Vi forventer, at investeringen vil give gode, stabile afkast til vores medlemmer mange år frem," udtaler Søren Tang Kristensen, ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension, i en pressemeddelelse om handlen.

Accuras flytteplaner blev første gang offentliggjort i juli 2019. Planen er, at byggeriet skal stå færdigt i 2022, hvor Accura flytter fra sit nuværende domicil på Tuborg Boulevard i Hellerup.

Kontorhuset, der bliver opført på adressen Alexandriagade 8 omkring 50 meter fra den nye metrostation Orientkaj, skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden i kategorien guld, der kræver, at byggeriet lever op til specifikke krav til bl.a. miljømæssig bæredygtighed.

Accura lejer sig ind i byggeriet på en lejekontrakt med ti års uopsigelighed, og ejerskabet af ejendommen bliver fordelt ligeligt mellem de to pensionskasser. Colliers International har rådgivet Accura i forbindelse med salget, der er gennemført som en sale-leaseback-handel, oplyser erhvervsmægleren til EjendomsWatch.

"Investeringen passer perfekt ind i vores strategi for ejendomme. Unikke og enestående fysiske rammer til medarbejdere skaber trivsel og overskud på alle parametre. Og det er præcis kerneleverancen i Velliv. Samtidig giver investeringen et solidt langsigtet afkast til Vellivs kunder," udtaler Solveig Rannje, ejendomsdirektør i Velliv, i meddelelsen.

Ejendommen opføres i fem etager samt parkeringskælder. De samlede funktioner som mødecenter, kantine og terrasse ud mod kanalerne bliver placeret i stueetagen, mens de øvrige etager skal huse kontorer. På siden mod metrostationen kommer to mindre lejemål til café eller butik.

5E Byg er totalentreprenør på byggeriet, og Bruun & Hjejle er rådgiver sammen med Gorrissen Federspiel, Nordanö, Deloitte og Kuben Management.

(Opdateret kl. 9.57 med detaljer om handelspris, og at Colliers har rådgivet Accura.)

Ny prognose forudser flere store byggeprojekter på standby 

Tre forsinkelser giver Danielsen Architecture underskud – stifter er dog fuld af fremtidstro 

Pensionskasse køber Simcorp-domicil i milliardhandel 

Advokatfirma bygger domicil på 10.000 kvm i Nordhavn 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier