EjendomsWatch

København har det største antal tomme butikker i 17 år

6 pct. af det samlede butiksareal i København er ledigt, mens lejeprisen pr. kvm er faldet drastisk, skriver Berlingske.

6. pct. af det samlede butiksareal er ledigt, ifølge Ejendomstorvets seneste opgørelse. Arkivfoto. Foto: Peter Hove Olesen / Politiken / Ritzau Scanpix

København har i dag det højeste antal tomme butikslokaler i alle de 17 år, hvor erhvervsportalen Ejendomstorvet har foretaget sin årlige opgørelse, skriver Berlingske.

6 pct. af det samlede butiksareal i København er ledigt, mens lejeprisen pr. kvm i hovedstaden er faldet, så den i begyndelsen af juni var 21 pct. lavere end for to år siden på de butikslokaler, der er udbudt gennem Ejendomstorvet.

"Grundlæggende har vi i lang tid oplevet en tendens med et øget udbud af lokaler, der i mange tilfælde er et udtryk for en ændret købsadfærd," siger Krisitan Vinggaard, partner med ansvar for detail hos Cushman & Wakefield Red, til Berlingske.

Nicholas McFall, analytiker hos Ejendomstorvet, understreger over for Berlingske, at konsekvenserne af coronakrisen formentlig først vil være synlige i tredje kvartal.

Ejendomsejere har 7,6 mia. kr. i klemme hos kriseramte virksomheder

Brancheorganisation: Tomgangen steg svagt i alle sektorer op til coronakrisen

Butiksejere i opråb til andelsforeninger: Hjælp os med huslejen eller vi går konkurs

Lige nu får ejendomsmarkedet tørre tæsk – men der er lys forude

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier