EjendomsWatch

Colliers: Coronakrisen har ramt hotelejendomme ekstremt hårdt

Hotelmarkedet er både ramt af opbremsningen i økonomien og de lukkede grænser, som får antallet af overnatninger til at falde "helt ekstremt", lyder det fra Colliers-direktør.

Peter Winther, adm. direktør i danske Colliers International, til presentationen af årets markedsrapport. Foto: PR / Colliers International

Coronakrisen har ramt hele ejendomsmarkedet, men for hotelejendomme er påvirkningen ekstremt høj.

Sådan lyder det i en ny analyse fra erhvervsmægleren Colliers International, der dog fortsat ser ejendomme som en attraktiv aktivklasse under coronakrisen.

"Hotelejendomme er blandt de ejendomme, der i al almindelighed er mest negativt påvirkede under en recession. Det marked drives i høj grad af faktorer som turisme og konferencer. Lige nu er de så at sige dobbelt ramte, for ikke nok med at økonomien er bremset brat op, så er grænserne ovenikøbet lukkede, så antallet af overnatninger er faldet helt ekstremt fra en ene dag til den anden,” udtaler Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i en kommentar til analysen.

Analysen afdækker, hvilken påvirkning covid-19 har haft på fem forskellige ejendomstyper: Bolig, kontor, industri og logistik, detail og hotel.

Colliers understreger, at den store forskel på, hvor meget konjunkturudsving påvirker afkastet på de forskellige ejendomstyper, varierer i forhold til, hvor meget afkastet hænger sammen med økonomien som helhed.

Derfor bliver hoteller hårdest ramt, mens boliger slipper lettere igennem en krise.

"Vi oplever, at investorerne er mere forsigtige og søger rådgivning om, hvilken investeringsstrategi der er den bedste lige nu," udtaler Peter Winther.

Nykredit-chef trods coronakrise og prisfald: "Boligmarkedet er stærkt"

Hotelejer tegnede pandemiforsikring før krise: Nu står han til milliardudbetaling

Colliers forventer 5 pct. prisfald på investeringsejendomme i 2020

Ny investor i Danmark: Vi har lavet vores første hotelinvestering inden året er omme

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier