EjendomsWatch

Dansk realkredits rolle som sikker havn er under pres

Stigende boligrenter får nu økonomer til at bekymre sig om en gentagelse af begivenhederne i efteråret 2008, hvor Nationalbanken midt under finanskrisen måtte hæve sine renter for at beskytte kronen.

Et kompleks af studieboliger i Aalborg. | Foto: René Schütze

Coronakrisen rammer nu også de danske boligejere. Renten på både danske statsobligationer og realkreditobligationer er skudt i vejret i de seneste dage, i takt med at presset på finansmarkederne er taget til.

"Siden gældskrisen har vi set, at investorer søger tilflugt i Danmark, når der er panik på finansmarkederne. Men det ser vi bare ikke nu. Det viser, hvor meget panik der er derude i øjeblikket," siger Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier