EjendomsWatch

Jyske Bank forventer rentestigning fra Nationalbanken

Analytikerne hos Jyske Bank ændrer på deres forventninger til renteudsigterne i eurozonen og herhjemme, idet der ikke længere ventes en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank (ECB) i marts, mens Nationalbanken nu forventeligt vil hæve renten selvstændigt i første halvår.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nationalbanken har ifølge Jyske Bank interveneret på valutamarkedet, og derfor ser banken nu en selvstændig dansk rentestigning forude.

"På baggrund af tegn på yderligere interventionsaktivitet fra Nationalbanken i januar samt ændringerne i vores globale makroscenarie og ECB-kaldet, ændrer vi også på prognosen for Nationalbanken," skriver Jyske Bank i en temaanalyse, som de to chefanalytikere Kim Fæster og Tina Winther Frandsen står bag sammen med cheføkonom Niels Rønholt.

I bankens nye hovedscenarie ses en selvstændig forhøjelse af indskudsbevisrenten på 0,1 procentpoint fra Nationalbanken i løbet af første halvår 2020. Tidligere var hovedscenariet, at Nationalbanken ville følge den rentenedsættelse fra ECB, som frem til nu har var ventet ville komme i marts.

Ser nu uændret ECB-rente

Forventningen til ECB var, at den ville nedsætte sin indlånsrente med 10 basispoint til minus 0,6 pct. i marts på grund af det fortsat svage vækst- og installationsbillede samt afsmitning fra den ventede amerikanske recession og rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

"Vores nye prognose indebærer en uændret rente på minus 0,5 pct. i hele prognoseperioden, men vi vurderer fortsat, at barren for nye tiltag er relativt lav. Mere og mere tyder dog på, at det kan komme i form af et forøget opkøbsprogram snarere end en ny rentenedsættelse, og som vi ser det, er det mest sandsynlige tidspunkt i slutningen af 2020," skriver Jyske Bank.

USA forventes at vente med nedsættelse

Banken udskyder i øvrigt også tidspunktet for, hvornår den venter den første rentenedsættelse fra Federal Reserve, Fed, i år. Før var forventningen en amerikansk rentenedsættelse i marts, men nu mener Jyske Bank først, at den kommer på rentemødet i juni.

"Det kræver dog en solid afmatning i jobvæksten i første halvår i år, fordi Fed vil være tilbageholden med at sænke renten op til præsidentvalget i november i år."

"Mens vi hidtil har set Fed stoppe med rentenedsættelserne i år, ser vi nu også en rentenedsættelse i starten af 2021. Samlet set er der stadig udsigt til minimum fire rentenedsættelser fra Fed – de kommer bare lidt senere end hidtil vurderet," skriver Jyske Bank.

CBRE-chef venter et stærkt 2020 for investeringsejendomme i Danmark

Nationalbanken: Økonomisk set er der intet mærkeligt ved negative renter

Klumme: Disciplinerede investorer hindrer ejendomsmarkedet i at overophede

Rentestigning kan presse pensionsselskaber på likviditeten

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier