EjendomsWatch

Jyske Bank forventer rentestigning fra Nationalbanken

Analytikerne hos Jyske Bank ændrer på deres forventninger til renteudsigterne i eurozonen og herhjemme, idet der ikke længere ventes en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank (ECB) i marts, mens Nationalbanken nu forventeligt vil hæve renten selvstændigt i første halvår.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nationalbanken har ifølge Jyske Bank interveneret på valutamarkedet, og derfor ser banken nu en selvstændig dansk rentestigning forude.

"På baggrund af tegn på yderligere interventionsaktivitet fra Nationalbanken i januar samt ændringerne i vores globale makroscenarie og ECB-kaldet, ændrer vi også på prognosen for Nationalbanken," skriver Jyske Bank i en temaanalyse, som de to chefanalytikere Kim Fæster og Tina Winther Frandsen står bag sammen med cheføkonom Niels Rønholt.

I bankens nye hovedscenarie ses en selvstændig forhøjelse af indskudsbevisrenten på 0,1 procentpoint fra Nationalbanken i løbet af første halvår 2020. Tidligere var hovedscenariet, at Nationalbanken ville følge den rentenedsættelse fra ECB, som frem til nu har var ventet ville komme i marts.

Ser nu uændret ECB-rente

Forventningen til ECB var, at den ville nedsætte sin indlånsrente med 10 basispoint til minus 0,6 pct. i marts på grund af det fortsat svage vækst- og installationsbillede samt afsmitning fra den ventede amerikanske recession og rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

"Vores nye prognose indebærer en uændret rente på minus 0,5 pct. i hele prognoseperioden, men vi vurderer fortsat, at barren for nye tiltag er relativt lav. Mere og mere tyder dog på, at det kan komme i form af et forøget opkøbsprogram snarere end en ny rentenedsættelse, og som vi ser det, er det mest sandsynlige tidspunkt i slutningen af 2020," skriver Jyske Bank.

USA forventes at vente med nedsættelse

Banken udskyder i øvrigt også tidspunktet for, hvornår den venter den første rentenedsættelse fra Federal Reserve, Fed, i år. Før var forventningen en amerikansk rentenedsættelse i marts, men nu mener Jyske Bank først, at den kommer på rentemødet i juni.

"Det kræver dog en solid afmatning i jobvæksten i første halvår i år, fordi Fed vil være tilbageholden med at sænke renten op til præsidentvalget i november i år."

"Mens vi hidtil har set Fed stoppe med rentenedsættelserne i år, ser vi nu også en rentenedsættelse i starten af 2021. Samlet set er der stadig udsigt til minimum fire rentenedsættelser fra Fed – de kommer bare lidt senere end hidtil vurderet," skriver Jyske Bank.

CBRE-chef venter et stærkt 2020 for investeringsejendomme i Danmark

Nationalbanken: Økonomisk set er der intet mærkeligt ved negative renter

Klumme: Disciplinerede investorer hindrer ejendomsmarkedet i at overophede

Rentestigning kan presse pensionsselskaber på likviditeten 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier