EjendomsWatch

Over 1700 firmaer i ejendomsbranchen får ekstraregning for ikke at tage elever nok

En regning på op til 115.000 kr. rammer ejendomsfirmaer, der ikke har oprettet de elevpladser, de er forpligtet til. I hele branchen løber efterbetalingen op i 2,6 mio. kr. Hos Deas vil man ansætte flere efter at have fået en ekstraregning.

På baggrund af en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter fra august 2016 skal virksomheder med faglærte medarbejdere ansætte elever fra de danske erhvervsuddannelser. | Foto: Mads Nissen / Politiken / Ritzau Scanpix

"Vi skriver til jer, fordi vi har lavet forskudsopgørelsen over antallet af jeres elever og erhvervsuddannede medarbejdere. Forskudsopgørelsen viser, at I aktuelt har ansat for få elever. Hvis I ikke ansætter flere elever, skal i betale et bidrag til Praktikplads-AUB..."

Et brev med overskriften "Ansæt flere elever" og ovenstående passage kan blive hverdagskost for danske virksomheder, der ikke opretter nok elevpladser til studerende fra de danske erhvervsuddannelser. Derfor må de til lommerne og betale merbidrag – en form for bøde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier