EjendomsWatch

Parterne bag nyt Hilton-hotel i København går fra hinanden

ATP Ejendomme stopper samarbejdet med BC Hospitality Group (BCHG) uden at have en ny samarbejdspartner parat. Over for EjendomsWatch kalder BCHG-direktør Allan L. Agerholm først opsigelsen for et rygte. Senere erkender han dog, og begrunder den med økonomi og entreprenøren NCC, som ATP må finde en løsning med. (Opdateret)

Det nye Hilton-hotel skal opføres i B&W's gamle kontorbygning Ørkenfortet, som senest har huset Nordea. | Foto: PR / ATP Ejendomme

Usikkerhed om økonomien og en manglende byggetilladelse har fået ATP Ejendomme til at afbryde samarbejdet med Bella Center-ejeren BC Hospitality Group omkring et storstilet hotelprojektet på Christianshavn i København. Det var oprindeligt planlagt til at åbne i 2020, men er senest rykket til 2021.

Samarbejdsaftalen havde ifølge EjendomsWatchs oplysninger en værdi af omkring 600 mio. kr.

"Vi har valgt at stoppe samarbejdet med BC Hospitality Group, da vi endnu ikke har byggetilladelsen på plads, og da usikkerheden om den samlede økonomi i projektet er for stor," siger Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme, i et skriftligt svar til EjendomsWatch.

Det nye Hilton-hotel skal opføres i B&W's gamle kontorbygning fra 1962 – i folkemunde "Ørkenfortet".

Hotellet er planlagt til at blive 29.000 kvm med 400 værelser, excutive lounge, fitness-faciliteter, parkeringspladser, bar og to restauranter. Det er Henning Larsen Architects, der skal forestå facadeentreprisen på byggeriet, som skal åbnes op ud mod havnen og Torvegade. På selve sagen er Arkitema Architects arkitekt.

Vigtig aftale for BCHG

Ejendommen ved Knippelsbro har været i ATP's ejendomsportefølje siden 1990'erne og husede senest Nordea, som i dag er flyttet til et nyt domicil i Ørestad.

Efter Nordea flyttede ud, gik ATP Ejendomme i 2018 sammen med BC Hospitality Group i gang med at udvikle ejendommen på Strandgade 7 til et nyt Hilton-hotel. Entreprenørkoncernen NCC blev senere valgt til at varetage byggeriet med en kontrakt på ca. 581 mio. kr.

Vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til at finde en ny hoteloperatør.

Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme

Dengang sagde Allan L. Agerholm, koncernchef i BC Hospitality Group, at selskabet havde "arbejdet længe og meget strategisk på at få Hilton-brandet retur til byen og ser det som et fornemt skulderklap, at Hilton har valgt at indgå et strategisk samarbejde med netop os."

Det nye hotel ville bringe BC Hospitality Groups udbud af hotelværelser op på knap 2000 styk, lød det.

"Det, kombineret med de tiltag og forbedringer, der blev færdiggjort i løbet af 2017 og 2018, sikrer, at vi er godt klædt på til fremtiden," sagde Allan L. Agerholm i en pressemeddelelse.

Et rygte – nåh, nej forresten

Over for EjendomsWatch afviser han i første omgang onsdag, at samarbejdet med ATP skulle være afbrudt og kalder det et "rygte". Han har desuden ingen kommentarer.

Senere vender han dog tilbage med et skriftligt svar, som han betinger sig bringes i fuld længde, da selskabet ikke har yderligere kommentarer.

“Vi er utroligt kede af, at ATP Ejendomme har set sig nødsaget til at opsige samarbejdet med os omkring opførslen af Hilton Copenhagen City, men vi er samtidig også klar over, at den totalentreprise, som ATP Ejendomme har indgået med NCC, ikke kan levere det aftalte Hilton Hotel til os inden for det aftalte budget," skriver Allan L. Agerholm.

"På trods af denne budgetoverskridelse står vi naturligvis parate til at gennemføre dette fantastiske projekt, som vi selv har sat i søen, såfremt ATP Ejendomme kan finde en acceptabel løsning med NCC," fortsætter han.

Han slutter af med at skyde tilbage mod ATP Ejendomme:

"Pressehåndteringen omkring denne sag har ikke været elegant, hvilket ATP Ejendomme også har beklaget."

BC Hospitality Group er kontrolleret af en kapitalfond under Solstra Capital Partners, der tidligere i år solgte hotel- og kontorbyggeriet Copenhagen Towers i Ørestad til Niam for over 2 mia. kr.

Foreløbig ingen ny operatør på plads

ATP Ejendomme afbryder samarbejdet uden at have en ny samarbejdspartner om bord. Men bruddet betyder ikke, at projektet med et Hilton-hotel er skudt i sænk, forsikrer ATP-direktøren.

Han ser gode muligheder for at få en ny operatør på projektet.

"Vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til at finde en ny hoteloperatør til ejendommen på Strandgade 7, der ligger på en attraktiv adresse i det centrale København og rummer mange muligheder," siger Martin Vang Hansen.

For nuværende er man i gang med at rive ned på grunden, hvor Hilton-hotellet skal opføres. Den del af projektet er ikke påvirket af den manglende byggetilladelse, og ATP fokuserer på at holde tidsplanen, indtil man finder en ny operatør og får en byggetilladelse i hus.

EjendomsWatch har forsøgt en kommentar fra NCC, der dog henviser til ATP Ejendomme.)

(Artikel senest opdateret kl. 15.45 med oplysning om arkitekt samt reaktion fra NCC.)

Ny chef i ATP Ejendomme skal få porteføljen forbi 60 mia. kr. – øger fokus på projekter

BC Hospitality Group løfter top- og bundlinje – status quo i udsigt for i år

NCC og ATP indgår aftale om Hilton-renovering

Hilton bliver den nye beboer i Nordeas gamle hovedsæde

Højtprofilerede tårne i København solgt for over to milliarder 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier