EjendomsWatch

Schaumann-domicil fanget i retssag mellem styrelse og kommune

Slots- og Kulturstyrelsen trækker Gentofte Kommune i retten, efter at de to parter ikke kan blive enige om anvendelsen af en række bygninger i Charlottenlund. Her har Jens Schaumann og hans firma NPV til huse.

NPV's domicil i Charlottenlund. Bygningen er ejet af Slots- og Kulturstyrelsen, og tidligere har en del af DTU haft hjemme der. | Foto: Google

Borgmester i Gentofte Hans Toft (K) ønsker flere ungdomsboliger i kommunen og havde udset sig bygninger i Charlottenlund Slotshave til formålet. Derfor foreslog Gentofte Kommune en ændring af lokalplanen.

Men bygningerne ejes af Slots- og Kulturstyrelsen, der lejer dem ud som kontorer til blandt andre projektudvikleren NPV og direktør Jens Schaumanns øvrige ejendomsselskaber.

Styrelsen har derfor afvist, at bygningerne skal laves om til ungdomsboliger, og striden er nu endt i, at styrelsen har lagt sag an mod Gentofte Kommune, fortæller TV 2 Lorry.

Planen var, at de fem bygninger skulle indrettes til nye ungdomsboliger, men det bliver altså i stedet til en retssag. Og det frustrerer borgmesteren, fortæller han til mediet.

"De handler fuldstændig hen over hovedet på os uden vilje til at samarbejde. Vi mangler ungdomsboliger i vores kommune, og derfor virker det helt horribelt, at staten lægger sag an for at forhindre, at vi får ungdomsboliger til vores unge," siger Hans Toft til mediet.

Anne Kathrine Kirkegaard, der er enhedschef i Slot- og Kulturstyrelsen, mener, at man har forsøgt at finde en løsning i samarbejde med Gentofte Kommune, men at det ikke er lykkedes.

Hun siger til TV 2 Lorry, at man fra styrelsens side mener, at den anvendelse til kontorer, som sker i bygningerne i dag, er den bedste måde at bevare bygningerne på, og at en etablering af ungdomsboliger vil være "meget omkostningsfuldt" og "vanskeligt".

Ejendomsselskabet Akvarius er hovedlejer i de gamle bygninger i Charlottenlund, og her er Jens Schaumann direktør. Derudover har langt størstedelen af hans og NPV's selskaber til huse på adressen, blandt andet boligprojektet Enghave Brygge.

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann er utilfreds med milliontab i 2018 

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier