EjendomsWatch

Pensiondanmark og Ballerup Kommune skal udvikle kæmpe by- og erhvervsområde

Et samarbejde mellem Ballerup Kommune og Pensiondanmark kan potentielt give et nyt byområde med 10.000 nye arbejdspladser. Det nye Kildedal-område har store perspektiver, og er det største, vi er involveret i, siger Pensiondanmark-direktør Torben Möger Pedersen i et interview med EjendomsWatch. (Opdateret)

De foreløbige illustrationer til Kildedal er tegnet af Werk Arkitekter. | Foto: PR / Pensiondanmark

Kildedal-området skal i fremtiden sprudle med innovativt liv og arbejde.

Pensionsselskabet Pensiondanmark og Ballerup Kommune skal samarbejde om at udvikle et nyt by- og erhvervsområde i Ballerup, skriver Pensiondanmark i en pressemeddelelse.

De to parter har givet håndslag på et langvarigt samarbejde, hvor bydelen Kildedal skal udvikles over de kommende 8-10 år.

"Vi ser store perspektiver i planerne med Ballerup Kommune. Ambitionerne i projektet flugter godt med Pensiondanmarks strategiske fokus på at investere i bæredygtigt og innovativt byggeri og udvikling af bydele," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Største projekt indtil nu

Over for EjendomsWatch uddyber han:

"Det er nok det største byudviklingsprojekt, vi er med i indtil nu, når man ser på, hvad det står til at ende med i antal kvadratmeter, boliger og arbejdspladser," siger han.

Også i kroner og øre bliver investeringen betydelig:

"Det er for tidligt at sige, hvad den samlede investering bliver på endnu for Pensiondanmark, for det kommer an på i, hvilken takt området bliver udviklet, og om det bliver os eller andre investorer, som bliver slutejere af de forskellige ejendomsprojekter," siger Torben Möger Pedersen, som dog godt tør sige, at der bliver tale om et betydeligt trecifret millionbeløb, hvis hele planen ender med at blive indfriet.

Kildedal-byområdet bliver på ca. 262.000 kvm, hvorpå der skal blive plads til 1000 boliger. Resten skal gå til at udvikle et større erhvervsområde med plads til 10.000 arbejdspladser.

Etablerer fælles selskab

"I samarbejdet med Pensiondanmark om udvikling af Kildedal vil vi kunne skabe et område, der vil kunne give yderligere vækst, udvikling og arbejdspladser til gavn for Ballerup Kommune og Hovedstaden," siger Jesper Würtzen (S), borgmester i Ballerup, i meddelelsen.

Han påpeger, at Ballerup allerede i dag har en stærk position inden for erhverv.

Opsætningen bag Kildedal-projektet følger Køge Kyst-modellen, hvor kommunen og Pensiondanmark sammen etablerer et fælles byudviklingsselskab, hvor parterne hver kommer til at eje 50 pct.

Det skal være en blandet by, og det indebærer også almene boliger, siger Torben Möger Pedersen. Det er dog ikke klart præcist, hvor mange af boligerne som skal være almene.

"En betydelig del af boliger vil selvfølgelig være almene boliger, det er helt naturligt. Jeg vil gerne garantere, at der bliver plads til både almene boliger, boliger til unge og børnefamilier og ældre borgere."

Kommunerne har mulighed for at kræve, at 25 pct. af boligerne i nybyggeri bliver almene boliger. Torben Möger Pedersen ved ikke, om tallet ender der, men kalder det et godt bud.

Der er allerede en station i Kildedal, og den bliver vigtig i forhold til at få folk tiltrukket.

Plads til life science

Tanken er også, at den nye bydel skal rumme erhverv især inden for life science-området.

Allerede i dag ligger virksomheder som Novo Nordisk og Oticon i området, og derfor er idéen, at der skal etableres et serviceerhverv, sådan at området hænger bedre sammen.

Derudover skal Kildedal have særligt fokus på blandt andet kunstig intelligens, Healthtec, Medtech og Biotech og medicinalindustrien, lyder det.

(Artikel opdateret kl. 11.15 med kommentar fra Pensiondanmark, ny rubrik og underrubrik.)

Pensiondanmark bygger 478 bæredygtige ungdomsboliger i Lyngby

Pensionskasser øremærker 350 milliarder til grøn omstilling

Pensionskasser skyder gang i nye milliardprojekter på glohedt ejendomsmarked

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier