EjendomsWatch

Sampension ser fordel i Finanstilsynets skærpede kurs for ejendomsudlån

Finanstilsynet er på vej med en ny vejledning for bankernes udlån til ejendomsudviklere. Det kan give mindre konkurrence om nye projekter og dermed være en fordel, siger investeringsdirektør i Sampension til EjendomsWatch.

Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension. | Foto: Sampension / PR

Det kommer med garanti ikke til at vække begejstring alle steder i ejendomsbranchen, at Finanstilsynet vil skærpe tilsynet med ejendomsprojekter – og dermed med udviklerne bag dem.

De kapitalstærke pensionsselskaber vil dog næppe blive ramt, hvis overhovedet, af den nye lånevejledninger, som vagthunden arbejder på. Derimod kan det vise sig at blive en fordel for dem, at bankerne skal til at være mere kritiske, når de låner penge til udviklere, lyder det, efter at EjendomsWatch onsdag har omtalt det nye tiltag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier