EjendomsWatch

Ejere af butikscentre parate til nye investeringer

Fra både Danske Shoppingcentre og Dades er meldingen, at der skal investeres yderligere for at holde på kunderne.

Lyngby Storcenter, der tidligere er blevet udstyret med flere spisesteder, er blandt i alt 17 butikscentre, der er ejet af ATP og Danicas fælles selskab, Danske Shoppingcentre. | Foto: PR

Landets største ejer af butikscentre, Danske Shoppingcentre, har investeringer på over 1 mia. kr. i støbeskeen i sine i alt 17 centre, siger direktør Jesper Faurholdt til Børsen.

Helt i tråd med udmeldingerne i 2017, da ATP for små 7 mia. kr. købte sig ind i Danicas centerportefølje og etablerede Danske Shoppingcentre, skal pengene bruges på at få flere oplevelser ind i centrene og dermed imødegå den strukturelle udfordring fra især øget e-handel, som detailhandlen står med.

"Det har fra begyndelsen været noget, vi har været bevidste om, at vi skulle være opmærksomme på og afsætte midler til, så vi sørger for at fremtidssikre vores investering," lyder det over for avisen fra ATP Ejendommes topchef Martin Vang Hansen i et skriftligt svar.

Også Dades, der som omtalt på EjendomsWatch i sidste uge, har nedskrevet værdien af sine i alt 12 butikscentre, har et trecifret millionbeløb parat, der skal styrke centrene som en destination, siger topchef Boris Nørgaard Kjeldsen.

Nedskrivninger slår skår i rekordresultat hos Dades

Danske Shoppingcentre: Vi kommer til at justere lejen

Storcentre koster ejendomsselskab nedskrivning på over en halv mia. kr.

Dystre udsigter for storcentre preller af på Fisketorvet: "Vi er ikke bekymrede" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier