EjendomsWatch

Danske Shoppingcentre investerer for at imødegå tilbagegang i detailhandlen

Den ATP- og Danica-ejede koncern venter fortsat vækst efter et 2018, hvor både Herningcentret og Randers Storcenter blev føjet til porteføljen. Investeringer er vigtige, og mulighederne holdes åbne for både nye opkøb og større renoveringer, siger den nytiltrådte adm. direktør Jesper Faurholdt til EjendomsWatch.

Jesper Faurholdt, direktør for Danske Shoppingcentre. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Selvom detailbranchen og de fysiske butikker for tiden har problemer med manglende kunder og oplever øget tomgang i lokalerne, er det ikke noget, som for alvor påvirker Danske Shoppingcentre. Det fastslår koncernen, der er ejet af ATP Ejendomme og Danica Pension, i forlængelse af det netop aflagte årsregnskab.

Koncernen har efter eget udsagn foretaget de nødvendige investeringer for at klare sig i konkurrencen, og viljen er der til både renoveringer og yderligere opkøb.

"Vi vil udelukke flere opkøb, hvis der dukker noget op, som ser interessant ud. I forhold til renoveringer kan jeg heller ikke sætte et beløb på, men det er store tal. I forhold til Amagercentret, som vi er i gang med nu, er vi oppe på et større trecifret millionbeløb," siger Jesper Faurholdt, adm. direktør for Danske Shoppingcentre, til EjendomsWatch.

Virksomheden leverer et primært resultat på 688 mio. kr. Det er en stigning på ca. 74 pct. i forhold til 2017, der primært skyldes værdiopskrivninger. For i år er der forventning om lidt mere afdæmpet vækst.

"Jeg regner med at vores resultat vokser med et par procent i 2019," siger Jesper Faurholdt.

Opskrivninger

Selskabets soliditetsgrad lyder på 97,2 pct.

I 2018 blev ejendommene opskrevet med omkring 194 mio. kr. imod en nedskrivning på 94 mio. kr. sidste år.

"Jeg synes ikke, de opskrivninger, vi har bogført, er voldsomt ambitiøse. Det er et udtryk for, at vores husleje er blevet reguleret, og fordi vi har klaret os bedre på tomgang end det forgangne år," siger Jesper Faurholdt.

"Ca. 200 mio. kr. i opskrivninger er jo ikke markant i forhold til vores portefølje," fortsætter han med henvisning til, at Danske Shoppingcentre er ejendomme for 14,5 mia. kr.

Store investeringer i 2018

Shoppingkoncernen er vant til at investere i milliardklassen, hvilket var tilfældet i både 2017 og 2018.

"Jeg synes, at vi har nogle gode centre med gode placeringer, som er veldrevet, og så har vi lavet store investeringer i vores portefølje. Hvis vi bare kigger på 2018, har vi haft store renoveringsprojekter i Lyngby, Aalborg og Amager," siger han.

Med årets resultat ender Danske Shoppingcentre med en egenkapital på 14,2 mia. kr.

Nøgletal for Danske Shoppingcentre

Mio. kr. 2018 2017
Nettoomsætning 720 713
Bruttoresultat 494 489
Resultat af finansielle poster -1 0
Primært resultet 688 395
Balance 14.612 12.490

Danica og ATP køber partner ud af Randers Storcenter for et trecifret millionbeløb

Shoppingcentre har færre tomme kvadratmeter

Field's og Bruun's Galleri trækker ned hos storcenter-ejer 

Deas henter afdelingschef i Københavns Lufthavne 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 18 i ejendomsbranchen

Landets største ejendomsinvestorer forfølger åbenlyst hver deres investeringsstrategi. Læs EjendomsWatchs tilbageblik, der nu udkommer ugentligt – hver fredag.

Investeringschef skifter Pears ud med Nrep

Nrep bliver Sofie Vett Raaschous nye arbejdsgiver, efter at hun har sagt farvel til Pears Globals danske afdeling, hvor hun de seneste tre år har været investeringschef. Til EjendomsWatch fortæller hun mere om sin kommende opgave hos Nrep, som hun "anser for at være absolut markedsledende."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier