EjendomsWatch

Storopkøb af andelsboligforeninger vækker bekymring: Betalelige boliger forsvinder

Høje valuarvurderinger får stadigt flere andelsforeninger til at sælge hele ejendomme til private investorer. Andelsboligforeningernes talerør oplever, at der er opstået en hel industri omkring køb af foreningerne, siger direktør til EjendomsWatch. PFA-direktør forsvarer sine opkøb af andelsforeninger.

Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) beretter om et stigende antal opkøb af danske andelsforeninger. Adm. direktør Jan Hansen frygter, udviklingen vil give færre betalelige boliger. | Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Den danske andelsboligsektor er blevet hot stuff for investorerne, som i stigende grad er begyndt at købe hele foreninger med ejendomme.

I 2017 blev der handlet andelsforeninger for ca. 320 mio. kr. I 2018 var det tal steget til 1 mia. kr., og indtil videre i 2019 er der handlet for omkring 520 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier