EjendomsWatch

Medie: Weworks største investor vil smide stifter ud af direktørstolen

Ifølge anonyme kilder vil Softbank indkalde til et bestyrelsesmøde med henblik på at vælte Adam Neumann af pinden som Weworks adm. direktør, skriver Financial Times.

Adam Neumann, stifter og adm. direktør i Wework. | Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix.

Amerikanske Weworks største investor, japanske Softbank, har ikke længere tillid til stifter Adam Neumann som adm. direktør for udbyderen af kontorfællesskaber.

Ifølge anonyme investorer og andre, der er bekendte med sagen, forventes Softbank at indkalde til et bestyrelsesmøde allerede i denne uge for at degradere Neumann, skriver Financial Times.

Det sker efter Wework i sidste uge måtte udskyde sin børsnotering, der var planlagt til september, efter at have mere end halveret sin værdisætning til omkring 15 mia. dollar (ca. 100,8 mia. kr.).

Tidligere i september gik der ifølge Financial Times diskussioner blandt Weworks direktion, investorer og rådgivere om at ændre Adam Neumanns stemmerettigheder, der i dag giver ham 20 gange mere magt end øvrige aktionærer, samt at fratage hans hustru rollen med at vælge en ny adm. direktør i tilfælde af Adam Neumanns død.

Ifølge avisens kilder er Adam Neumanns magt over selskabet blevet en af de største forhindringer på vejen mod milliard-børsnoteringen.

I Weworks bestyrelse sidder blandt andet næstformand i Softbanks bestyrelse Ron Fischer, og Mark Schwartz, et tidligere bestyrelsesmedlem i Softbanks telecoms-to-technology-gruppe. Det er uklart, om et flertal af bestyrelsen mener, at Adam Neumann skal træde tilbage som adm. direktør, skriver Financial Times.

Wework udskyder børsnotering

Medie: Wework vil stække stifter i forsøg på at redde børsnotering 

Medie: Weworks største investor vil bremse børsnotering

Medie: Wework halverer forventning til værdi af børsnotering

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier