EjendomsWatch

Detailkæde skrotter plan om 500 butikker

Søstrene Grene, der har 250 butikker i 16 lande, har som følge af svære tider for detailbranchen valgt at lægge ambitiøs vækstplan i graven.

Foto: PR.

Den familieejede detailkæde Søstrene Grene, der sælger boligtilbehør, vil alligevel ikke fordoble sit butiksantal til 500 over de kommende år, sådan som det ellers lød for tre år siden, skriver Børsen.

Årsagen er de generelt svære tider for detailbranchen, hvor en Søstrene Grene hidtil har været en hyppig lejer på strøggader og i storcentre. Kæden må ifølge direktør og medejer Mikkel Grene nu sætte sig ned og finde ud af, hvilken strategi, der er den rigtige. Modvinden er ret konkret i et jysk butikscenter, der er et billede på en større tendens.

"Man kan gå en tur i centret og se, at der er en hel gang, der står tom. Der er en hel gang, der er lukket ned. For bare tre år siden havde de venteliste på folk, der gerne ville have lov at åbne. Så der er jo sket noget, og det er vi nødt til at forholde os til," siger han til Børsen.

Et nyt årsregnskab viser, at de i alt 250 butikker i 16 lande solgte for 1,1 mia. kr. mod knap 900 mio. kr. året før. Men fremgangen aflejrer sig ikke i indtjeningen: Resultatet før skat er dykket til 49 mio. kr. mod 103 mio. kr. året før, skriver Børsen.

Ny Newsec-analyse: Kun de stærkeste overlever nedgang for butiksejendomme

Netto vil åbne fem nye butikker og nå 80 nye konceptbutikker i år

Søstrene Grene venter 150 yderligere butikker

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier