EjendomsWatch

Mægler mærker høj tomgang i Københavns omegn og slår til lyd for nytænkning

Københavns omegn har den højeste andel af tomme kvadratmeter i landet, når det kommer til kontorer. Det skyldes blandt andet, at der er meget industri i områderne, og kan bekæmpes ved at nytænke især de større kontorejendomme, mener lokal EDC Erhverv-mægler

Kontordomiciler på over 2000 kvm har mest tomgang i Københavns omegn. Foto: PR/EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Store kontordomiciler i Københavns omegn kan med fordel omdannes til eksempelvis flerbrugerhuse med flere mindre enheder for at mindske tomgangen.

Det siger Thomas Møller Rudvang, salgs- og udlejningschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev, i en pressemeddelelse udsendt af erhvervsmæglervirksomheden.

Andelen af ledige kontorlokaler er steget med 0,7 procentpoint på landsplan i det seneste år, og især i Københavns omegnskommuner står mange kontorer tomme. Her er andelen af ledige kontorkvadratmeter steget med 2,1 procentpoint til 12,1 pct. af den samlede masse ved indgangen til tredje kvartal af 2019, fremgår det af meddelelsen, der er baseret på tal fra Ejendomstorvet.dk.

Det er den højeste tomgang i landet og skyldes blandt andet, at der i områderne er flere industrivirksomheder, som gør kontormarkedet mindre eftertragtet.

"Der har altid været mange ledige kontorkvadratmeter herude. Men i industriområderne er det især blevet forværret, da virksomhederne bruger mindre og mindre plads på administration. Dels fordi de placerer den et andet sted end ved produktionen. Men også fordi der er kommet mange internetvirksomheder til, som har mere brug for at bruge pladsen til lagerformål," udtaler Thomas Møller Rudvang, salgs- og udlejningschef i EDC Erhverv i Herlev, i meddelelsen.

Tror på letbanen

Efterspørgslen er størst på kontorfællesskaber, men det er svært at imødekomme i Københavns omegn, hvor det dog især er de større kontorejendomme på over 2000 kvm, der har mest tomgang.

Her foreslår Thomas Møller Rudvang, at der ligger en god mulighed i at omlægge store kontordomiciler til flerbrugerhuse med flere mindre enheder eller konvertere dem til showroom eller lager. Det er nemlig svært for store kontordomiciler i udkanten af eller omkring København at konkurrere på beliggenhed med lignende ejendomme i centrum af hovedstaden, siger han.

"Men vi tror, at letbanen kommer til at løfte områderne uden for København til at blive mere eftertragtede, idet disse områder trafikalt set er bedre beliggende end de centrale områder i København."

Ejendomstorvet er ejet af de danske ejendomsmæglere, der også ejer søsterportalen Boligsiden.

Forsigtige virksomheder giver flere ledige erhvervslokaler

Andelen af tomme kontorlokaler i København stiger

Pizzabar eller cykelbutik? — nyt it-værktøj finder den bedste placering

Aktører på kontormarkedet frygter at markedet har toppet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier