EjendomsWatch

Copenhagen Capital ser stigende usikkerhed på boligmarkedet

Det børsnoterede ejendomsselskab med ejendomme for godt en halv mia. kr. nedjusterer forventningerne til hele året.

Foto: PR

Ejendomsselskabet Copenhagen Capital ser stigende usikkerhed på boligmarkedet, hvor særligt den høje byggeaktivitet i København vurderes at kunne medføre et overudbud af boliger i de nye boligområder.

Samtidig ser selskabet et vigende marked for projektsalgslejligheder, hvilket det mener kan henføres til kreditpolitiske stramninger hos långiverne efter restriktive vejledninger fra Finanstilsynet.

Det fremgår af Copenhagen Capitals regnskab for første halvår, som bød på et resultat efter skat på 15,8 mio. kr. mod 23,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultatet før værdireguleringer opgøres til 4 mio. kr. mod 3 mio. kr. i første halvår sidste år, og har været påvirket af manglende leje i de lejemål, som er istandsat i perioden samt et senere indkøb af ejendomme.

Selskabet nedjusterer forventningerne til hele 2019 og ser nu et resultat af primær drift i intervallet 8-11 mio. kr. før værdireguleringer af selskabets ejendomme, regulering af gæld til markedsværdi og skat.

Tidligere ventede Copenhagen Capital et resultat på mellem 9 og 12 mio. kr. før værdireguleringer af selskabets ejendomme, regulering af gæld til markedsværdi og skat.

"Årsagen til justeringen af forventningerne er primært, at ejendomskøbene er eksekveret senere på året end forventet, samtidig med at de seneste akkvisitioner – der er foretaget efter regnskabsperiodens udløb – kræver en høj grad af udvikling og således medfører tomgang i forbindelse med projekteringen og byggeriet," begrunder selskabet i regnskabet.

Copenhagen Capital køber sig ind i ejendom i indre København

Copenhagen Capital køber ejendom og sælger aktier

Ejendomsselskab køber op med grønne obligationer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier