EjendomsWatch

Ejendomsselskab køber op med grønne obligationer

Realkredit Danmarks nye grønne realkreditobligationer, der blev lanceret i marts, har fået ejendomsselskabet Copenhagen Capital på kundelisten. Flere vil efterspørge dem, siger realkreditdirektør.

Foto: PR

Ejendomsselskabet Copenhagen Capital har som det første hjemtaget de nye grønne realkreditobligationer, som Realkredit Danmark sendte på markedet i marts. Det er sket i forbindelse med et opkøb på Frederiksberg, oplyser selskabet.

De grønne realkreditobligationerne er målrettet til finansiering af klimavenlige ejendomme, og det første tiltag inden for rammerne af Danske Banks nye "Green Bond Framework".

Copenhagen Capital har netop købt kontorejendommen Finsensvej 78 på Frederiksberg, der er certificeret som en DGNB Guld-kontorejendom og som samtidig er domicil for JJW Arkitekter.

"Vi er rigtig glade for vores køb af denne ejendom, der giver lejerne et helt fantastisk miljø at arbejde i. JJW Arkitekterne har udviklet noget helt specielt til dem selv, og vi har fået en ejendom, der leverer op til kravene om bæredygtighed, og har tillige givet os mulighed for en attraktiv finansiering gennem Realkredit Danmarks grønne realkreditobligationer," siger Lars Falster, adm. direktør Copenhagen Capital, i meddelelsen.

August Lund, der er bestyrelsesmedlem og aktionær i Copenhagen Capital, arbejder på at fremme miljørigtige initiativer i de virksomheder han investerer i.

"Virksomheder overser ofte gode bæredygtige investeringer, hvorfor jeg gennem mine investeringer har et særligt fokus på, at disse muligheder udnyttes. Kontorejendommen på Frederiksberg er et eksempel på, hvorledes en bygherre kan bidrage positivt til miljøet ved at tænke bæredygtighed ind i det oprindelige byggeri, hvilket vi nu får glæde af i Copenhagen Capital," udtaler August Lund i meddelelsen.

Hos Danske Bank, der ejer Realkredit Danmark, forventer man øget interesse for de grønne obligationer:

"Danske Bank ønsker at bidrage til den grønne omstilling, ved at understøtte fremskaffelsen af kapital til bæredygtige og miljøfremmende formål," udtaler underdirektør Claus Havn Sørensen, Realkredit Danmark.

"Vi forventer, at de grønne realkreditobligationer bliver efterspurgt af investorer med et grønt investeringsmandat, og at vi kan opnå en god finansieringsrente til fordel for kunderne," fortsætter han.

Copenhagen Capital venter resultatfremgang i år

Copenhagen Capital køber ejendom på Frederiksberg

Copenhagen Capital vil fordoble ejendomsformuen med ny direktør 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier