EjendomsWatch

Fætter BR-arving i disput med borgere og politikere om boligprojekt til 600 millioner

Thomas Gjørups boligudviklingsprojekt til 600 mio. kr. ved Roskilde Fjord ser ud til at få en højere bebyggelsesprocent, end lokalplanen giver lov til, skriver Børsen. Der er tale om en underhåndsaftale, mener Venstre. Bygherren afviser.

Den gamle og forladte Roskilde Højskole fra 1907 står og forfalder på en bakkeskråning ned mod fjorden. | Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Politiken.

Fætter BR-arvingen Thomas Gjørup ser ud til at få en bebyggelsesprocent på 34 frem for de 25 pct., der gives plads til i lokalplanen, i forbindelse med et nyt boligprojekt til 600 mio. kr. med ejer- og lejeboliger på en gammel højskolegrund ved Roskilde Fjord. Både borgere og Venstre-byrådspolitikere er utilfredse.

Det skriver Børsen.

Thomas Gjørup har gennem sit selskab Tag Ejendomme A/S ejet området ud til Roskilde Fjord siden efteråret 2017, hvor han købte ejendommen af pensionsselskabet Pensam. En handel, som EjendomsWatch omtalte i januar sidste år.

Jette Tjørnelund, Venstres gruppeformand i Roskilde, anklager bystyrets socialdemokratiske flertal for at have strakt sig for langt for at imødekomme grundejeren. Den foreslåede bebyggelsesprocent ligger også højere end kommuneplanens tilladte 30 pct. for området.

"Et flertal laver nogle forhåndsaftaler, og det gør et bredt samarbejde illusorisk," siger hun til Børsen. Den politiske utilfredshed bakkes op af beboere i området, der protesterer via en underskriftsindsamling.

Thomas Gjørup selv mener ikke at have købt området med en udsigt til, at bebyggelsesprocenten til enhver tid skulle ligge på 25 pct., og han afviser, at der skulle være tale om en underhåndsaftale. Han bakkes op af den netop tiltrådte borgmester Thomas Breddam (S), skriver Børsen.

Fætter BR-familie sætter trecifret millionbeløb i nyt bykvarter

Roskilde Kommune vil bygge 75 boliger for at finansiere stadion

Projektudvikler får sparket: Roskilde Kommune sender milliardprojekt i nyt udbud

Avis: Roskilde Kommune overvejer at smide udvikler ud af stort boligprojekt 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier