EjendomsWatch

Fætter BR-familie sætter trecifret millionbeløb i nyt bykvarter

Familien bag Toptoy-koncernen investerer en del af formuen i at udvikle boligkvarter et stenkast fra deres egen have, fortæller manden bag projektet til EjendomsWatch.

Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Familien Gjørup, hvis milliardformue især stammer fra legetøjskoncernen Top-Toy og Fætter BR-kæden, har købt den tidligere Roskilde Højskole i forstaden Himmelev. Planen for ejendommen og området omkring er at bygge et nyt bykvarter.

Sælger er pensionskassen Pensam, som igennem flere år har rendt panden mod en mur hos Roskilde Kommune for at kunne bygge flere boliger og dermed realisere et mere profitabelt projekt, end en lokalplan fra 2008 for området tillader. Den lokalplan er Gjørup-familien i store træk parat til at følge, fordi den ønsker tæt-lav beboelse med grønne arealer på grunden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier