EjendomsWatch

Fynske investorer polstrer formuen med Berlin-boliger

En række selskaber med sæde i Nyborg samler overskud fra lejligheder i den tyske hovedstad.

Lejligheder i Berlin skillinger i kassen hos fynske investorer. | Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Ritzau Scanpix

Et samlet overskud på 389 mio. kr. før skat har tre selskaber med adresse i Nyborg skabt på boliger i Berlin.

Det skriver Fyens.dk

Det er et fald på 38 pct. fra resultatet i 2017, der lå på 629 mio kr. Resultaterne i begge år kommer primært fra værdiopskrivninger af de berlinske boligers værdi.

De tre selskaber, Esplanaden Berlin Holding, Berlin KGI og Berlin Wohnungs Invest, opkøber ejendomme og investerer i renovering af lejlighederne. Bag virksomhederne står Jesper Kim Pedersen og Niels Peter Nielsen, der investerer på vegne af flere fynske investorer, hvoraf Fyens.dk specifikt nævner Brian Djernes og Knud Andreasen, der sammen ejer møbelvirksomhederne Cane-Line og Sika-Design ved Kerteminde. Også Niels Johan Pohlmann, Nyborg, er medinvestor, fremgår det.

I alt er udloddet 72 mio. kr. af overskuddet fra 2018-regnskabet i udbytte, skriver mediet, der også oplyser, at egenkapitalen i de tre selskaber udgør 1,6 mia. kr.

Fynboer forgyldt af tyske boligejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier