EjendomsWatch

Udlejer af 30.000 ferieboliger solgt i milliardhandel

Tysk mediekoncern sælger sine fritidsaktiviter, herunder den danske sommerhusudlejer Dancenter, der frem til 2016 var ejet af børsnoterede Land & Leisure. En indisk hotelkoncern overtager ejerskabet. Økonomidirektør i Dancenter ser over for EjendomsWatch positivt på at få en ejer, der har ferieboliger som sit hovedområde.

Udlejningen af flere tusind danske sommerhuse kommer til at ske gennem et indisk selskab. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Verdens sjettestørste hotelkæde, det indiske selskab OYO Hotels & Rooms, overtager det hollandske Leisure Group, som bl.a. ejer det danske sommerhusudlejningsfirma Dancenter. Sælger er den tyske mediekoncern Axel Springer.

Købesummen er ifølge en meddelelse fra Axel Springer på 180 mio. euro svarende til ca. 1,3 mia. kr. I følge BBC er der tale om en overtagelse af 51 pct. af aktierne, mens parterne selv blot taler om aktiemajoriteten. Leisure Group står bag brands som Belvilla, Dancenter og Traum-Ferienwohnungen. Prisen svarer til 15 gange driftsindtjeningen i 2018, oplyser Axel Springer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier