EjendomsWatch

Tysk hotelkæde retter blikket mod Danmark

Hotelkæden har planer om at åbne flere hoteller i indre København, og det første er godt på vej, siger stifter og adm. direktør til EjendomsWatch.

Michael Struck, adm. direktør og stifter af Ruby Hotels. Foto: PR.

Det München-baserede Ruby Hotels har netop offentliggjort planerne for sit første hotel i Norden, og nu har hotelgruppen set sig varm på København.

Ruby Hotels har planer om at åbne tre til fire hoteller i København – dog uden en fast tidsramme. Det siger Michael Struck, stifter og adm. direktør for Ruby Hotels, i et interview med EjendomsWatch.

"Vi har undersøgt det københavnske marked intenst i omkring treethalvt år. Vi har set på flere projekter og arbejder på et projekt netop nu, så jeg håber, vi kommer til at kunne vise noget frem meget snart. Og det bliver bestemt ikke det sidste," siger han og tilføjer, at målet mere specifikt er 600-800 værelser i den danske hovedstad.

Han afviser overfor EjendomsWatch at uddybe, hvornår han forventer at have planerne om det første danske hotel på plads, men fortæller, at København har et godt udvalg af ejendomme til gode priser.

Han fremhæver især udvalget af kontorejendomme, som Ruby har tradition for at konvertere til hoteller.

Ruby har netop offentliggjort sit første nordiske hotelprojekt i Helsinki i samarbejde med det finske ejendomsselskab Icon Real Estate, og nu er også det danske marked på radaren.

EJW Ruby Hotels Lilly München Reception.jpg
Receptionen i Rubys Hotel Lilly i München, Tyskland. Foto: PR.

Ifølge Michael Struck er København en oplagt placering for Ruby Hotels, der beskriver sig selv som luksus til overkommelige priser.

"Vores form for luksus er ikke højtråbende og prangende. Vores form for luksus fokuserer på det essentielle, samt hvad vores målgruppe mener at luksuriøst, og det er ikke den traditionelle lobby i marmor, vandhaner i guld eller prestigefulde adresser. Vi mener, luksus findes i de mennesker, man møder, og steder med en personlig atmosfære," siger han til EjendomsWatch og tilføjer:

"Hvis jeg skulle være en by, hvor Ruby ville trives, er København blandt de bedste byer i verden."

Kun København

Ruby Hotels fokuserer på storbyer, og det kommer heller ikke til at ændre sig i København. Det er dog ikke kun området omkring Rådhuspladsen og Strøget, som turister typisk anser som centrum, der kan gå an som Ruby-beliggenhed.

Også et område som Kødbyen på Vesterbro, hvor der er et bredt udvalg af restauranter og barer, som også tiltrækker en stor mængde lokale, er en mulig placering. Det vigtigste er, at gæsterne er i gåafstand fra kulturelle hotspots.

"Vi er kun i de store byer af flere grunde. Én er, at vi fokuserer på en specifik målgruppe. Vores gæster er typisk, hvad vi kalder cosmopolitan avantgarde, som er den kreative elite eller folk, der arbejder i projekt-industrien og rejser eller opholder sig mest i storbyer," siger Michael Struck til EjendomsWatch.

Hvornår forventer I at have åbnet de 3-4 danske hoteller?

"Vi er ikke under tidspres, så vi giver det al den tid, det har brug for."

Vi er ikke under tidspres, så vi giver det al den tid, det har brug for.

Michael Struck, stifter og adm. direktør, Ruby Hotels

Ud over København og Helsinki, hvor Ruby nu snart kan åbne sit første hotel, er også Norge og Sverige steder, hvor Michael Struck sagtens kunne forestille sig at åbne hoteller.

Det er dog på længere sigt end København som følge af konkurrence og høje lejepriser.

Marshall-højtalere og elguitar på værelset

Samtlige af Rubys hoteller følger en såkaldt "lean luxury"-fliosofi, der ved at skære overflødige elementer fra kan lægge vægt på god beliggenhed, møbler af høj kvalitet og smukt design til en overkommelig pris, oplyser Ruby Hotels.

"Vi gør luksus mere tilgængeligt ved at begrænse os til et relativt komprimeret areal og skære alt unødvendigt fra, ligesom man kender det fra eksempelvis luksus-yachts," sagde Michael Struck i en meddelelse i forbindelse med det nye Helsinki-hotel og fortsatte:

"Eksempelvis planlægger og bygger vi på en meget modulær måde, og så vidt muligt centraliserer og automatiserer vi alle de processer, der finder sted "under overfladen" – som administration og indkøb."

Alt bliver dog ikke skrallet fra. Alle hotellerne har økologisk morgenmad, rainshower-brusere og Marshall-højtalere på værelserne, hvor man kan høre musik fra sin smartphone – eller låne en elguitar i hotellets bar og koble til.

EJW Ruby Hotels Leni Dusseldorf Tyskland Værelse.jpg
Ruby Hotels' koncept "lean luxury" går ud på at skære alt unødvendigt fra. Foto: PR.

Ruby Hotels forventer at åbne ni nye hoteller frem mod 2021 i bl.a. Helsinki, Shanghai, London og Frankfurt. Hotellet har endnu ikke offentliggjort nærmere planer for nye hoteller i Danmark.

Hotelgruppen blev grundlagt i 2013 og har i dag seks hoteller, hvor bl.a. tyske Patrizia, britiske CBRE Global Investors og franske Allianz Real Estate er investeringspartnere.

Ruby Hotels ejer ikke selv ejendomme, men har et hold af ingeniører, arkitekter og interiørdesignere, der gør det muligt for hotelkæden at agere entreprenør under udviklingen af nye hoteller.

Ruby Hotels har været involveret i selve byggearbejdet for to tredjedele af kædens hoteller, oplyser Michael Struck til EjendomsWatch.

Danske Hoteller udvider kæden med opkøb til 25 mio.

Milling Hotels køber Hotel Ritz i Aarhus

Hipster-hotel i Aarhus skal bygges af lokale kræfter

Amerikansk investor opfører hotel, boliger og butikker i strøgejendom i København

NCC og ATP indgår aftale om Hilton-renovering

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier