EjendomsWatch

Aarhus-investor sælger portefølje til Formuepleje for trecifret millionbeløb

Lokal investor med ejendomme både i og nord for Aarhus sælger fra. Parterne brygger på flere fremtidige handler sammen, fortæller købers ejendomsdirektør til EjendomsWatch.

Aarhus-investor sælger tre ejendomme i en trecifret milllionhandel med kapitalforvalteren Formuepleje. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger.

Formuepleje køber tre aarhusianske ejendomme af den lokale investor Niels Albertsen til sin ejendomsfond nummer to.

I alt skifter 155 boliglejemål plus en parkeringskælder hænder.

To af ejendommene er placeret på Vestergade og Kirkegårdsvej i det centrale Aarhus, mens den tredje ligger nord for byen.

"Handlen omfatter tre ejendomme. De to er med ejerlejligheder i det centrale Aarhus og den tredje er udstykkede rækkehuse i Skødstrup-Løgten lidt nord for Aarhus. Det er en større transaktion, men også nogle attraktive ejendomme," siger den nye ejendomsdirektør i Formuepleje, Bettina Movang, til EjendomsWatch.

Hun ønsker ikke at oplyse den eksakte handelspris, men fortæller der er tale om et trecifret millionbeløb. Af tingbogen fremgår en pris på 242 mio. kr., mens 2018-regnskabet for det selskab, der er netop er handlet, har angivet ejendomsværdier på i alt 126 mio. kr. ved udgangen af 2018 baseret på afkastkrav på mellem 3,2 og 4,4 pct. Den samlede gæld lød på 144 mio. kr., heaf 72 mio. kr. i realkreditlån.

Det er første gang, at Formuepleje køber ejendomme af Niels Albertsen, men det bliver nok ikke sidste:

"Han arbejder på flere projekter og har en portefølje af ejendomme. Vi taler med ham om nogle projektmuligheder på noget af det, han har i pipeline," siger Bettina Movang.

Erhvervsmanden er en af de store spillere på ejendomsmarkedet i Aarhus, hvor han blandt andet gør sig i nybyggeri. Han er godt tilfreds med handlen netop, fordi han har gang i flere byggeprojekter, lyder det i en pressemeddelelse om handlen sendt til EjendomsWatch.

Fonden er næsten lukket

Formuepleje har siden 2017 åbnet tre ejendomsfonde. Den første er fuldt investeret, og det er nummer to med det seneste køb nu næsten også.

Fond nummer to har i alt rejst 180 mio. kr. og har tidligere købt en rækkehusejendom i Skåde Bakker tæt på Aarhus og ungdomsboliger under opførelse på Nørrebro i København.

Der er stadig lidt penge tilbage i fonden at shoppe for. Præcis hvor mange, skal ejendomsteamet have kigget nærmere på, siger Bettina Movang:

"Vi tænker, der kan blive plads til en mindre investeringsejendom, men det er for tidligt at sige mere om endnu."

Siden den første fond blev lukket i november 2017 har Formuepleje rejst knap 400 mio. kr. og fået opbygget en ejendomsportefølje på ca. 1,5 mia. kr., fortæller Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Varmt marked med langt mellem snapsene

Formuepleje gik ind i ejendomsmarkedet efter længere tids tøven. I de mellemliggende år nåede priserne at stige markant. Det vrimler derfor ikke med købeegnede ejendomme, hvor pris, afkast, kvalitet og beliggenhed går op i en højere enhed, erkender Bettina Movang. I hvert fald ikke når man som Formuepleje primært er gået efter eksisterende ejendomme med god drift.

"Der er langt mellem snapsene forstået som attraktive ejendomme, der lever op til vores konservative tilgang og kan regnes hjem. Derfor er vi nødt til at være selektive, når vi investerer. Der er stor byggeaktivitet i de store byer i Danmark. Vi har været langt i undersøgelse af flere ejendomsprojekter og med sælgers forventninger til et potentielt lejeniveau har disse oftest været for høje på de tilbudte beliggenheder, specielt i Aarhus og København," lyder det fra investeringsdirektøren.

Formuepleje går efter mere end 10 mia. kr. i ejendomme

Flere fonde skal sikre Formueplejes mål om 10 mia. kr. i ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier