EjendomsWatch

Lokal bygherre skal opføre ældreboliger i nyt Odense-område

Odense Boligselskab skal bygge 40 nye seniorboliger i Odenses nye bydel Gartnerbyen. I alt fire selskaber har budt på opgaven.

Den lokale bygherre Odense Boligselskab skal opføre 40 nye seniorboligere i Odense-bydelen Gartnerbye.. | Foto: PR-visualisering: Skjøde Knudsen

I Odense-bydelen Gartnerbyen blomstrer 40 nye seniorboliger op, efter Odense Boligselskab og By- og Kulturudvalget i Odense Kommune har indgået en aftale.

Med i aftalen er en kommunal grundkapital på 5,2 mio. kr., som Odense Byråd har afsat i budgettet for 2019, fremgår det af en pressemeddelelse fra Odense Kommune.

Seniorboligerne bliver i gennemsnit 75 kvm store, og som en del af projektet opfører Odense Boligselskab et fælleshus til beboerne. Ifølge by- og kulturrådmand i Odense Kommune Jane Jegind (V) er der efterspørgsel på seniorboliger af den type.

“Vi ved, at der er stor interesse for boliger af en vis størrelse både i bydelene og i centrum. Derfor er jeg også glad for, at forvaltningen modtog fire gode forslag, hvilket beviser, at boligselskaberne deler interessen for seniorboliger i byen," skriver rådmanden i en meddelelsen.

Fra blomster til ny bydel

Gartnerbyen i Odense er et 14.000 kvm stort område, der forbinder Bolbro og Vesterbro i Odense. Indtil 2018 har grunden huset gartnerivirksomheden Gasa.

Frem mod 2025 arbejder selskabet Garnerbyen på at transformere den gamle virksomhedsgrund om til et nyt boligområde for børnefamilier, unge, seniorer og erhvervsdrivende, og Gartnerbyen skal fremover være en grøn bydel i den fynske hovedstad.

PFA Pension har tidligere investeret et trecifret millionbeløb i området, hvor pensionsselskabet opfører udlejningsboliger.

Det er den lokale entreprenør Skjøde, der skal opføre de nye seniorboliger, og det er endnu uvist, hvornår de 40 boliger står klar. Odense Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at der er yderligere seniorboliger på vej i de to nye områder Bellinge og ved Dalum Papir.

Lokal investor bygger ny bydel i Odense

PFA investerer over 300 mio. kr. i Odense-boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier