EjendomsWatch

Efter årelangt tilløb – MT Højgaard samles i ét selskab

Ejerne af MT Højgaard har besluttet at gå sammen. De fusionerer nu til en virksomhed, som nu skal hedde MT Højgaard Holding.

Foto: PR

De to børsnoterede ejere af entreprenørkoncernen MT Højgaard, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, er nået til enighed om en fusion af selskaberne, så entreprenørselskabet kan køre videre som ét børsnoteret selskab.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag morgen.

Sammenlægningen vil få tilbagevirkende kraft per 1. januar i år, og som konsekvens opløses Monberg & Thorsen, mens det tilbageværende selskab, Højgaard Holding, vil ændre navn til MT Højgaard Holding.

Alle aktier i Højgaard Holding, der i dag er fordelt på to aktieklasser, vil i forbindelse med fusionen blive sammenlagt i én aktieklasse med lige rettigheder, mens der udstedes nye aktier i det fortsættende selskab til aktionærerne i Monberg & Thorsen.

I Monberg & Thorsen er der i dag også to aktieklasser, men ved sammenlægningen giver alle aktier i selskabet, uanset aktieklasse, adgang til én ny aktie i Højgaard Holding - eller MT Højgaard Holding, som selskabet forventes at hedde i fremtiden.

De nye aktier, der skal udstedes, skal i lighed med aktierne i Højgaard Holding optages til handel på fondsbørsen i København.

Ingen skattemæssige konsekvenser

Sammenlægningen er betinget af en godkendelse på de to selskabers respektive generalforsamlinger. Hovedaktionæren i Højgaard Holding, Knud Højgaards Fond, der sidder på 68,7 pct. af aktierne og 89,4 pct. af stemmerne i selskabet, har allerede tilkendegivet at ville stemme for fusionen.

Generalforsamlingerne ventes afholdt den 5. april, fremgår det.

"Det er forventningen, at ændringerne som følge af fusionen, herunder blandt andet aktiesammenlægningen i Højgaard Holding, ikke har skattemæssige konsekvenser for aktionærerne i Monberg & Thorsen eller Højgaard Holding," skriver de to selskaber i tirsdagens meddelelse.

"Med henblik på at få fuld sikkerhed herfor er der indsendt anmodning om bindende svar til Skattestyrelsen med anmodning om at opnå Skattestyrelsens bekræftelse af dette. Når Skattestyrelsens svar foreligger, vil Højgaard Holding og Monberg & Thorsen - eller MT Højgaard Holding - offentliggøre konklusionerne i en selskabsmeddelelse," fortsætter de.

Inden sammenlægningen ejer Højgaard Holding 54 pct. af delebarnet, mens Monberg & Thorsen sidder på 46 pct.

Dårlige byggematerialer giver milliontab hos MT Højgaard-selskab

For høj risiko får MT Højgaard til at trække sig fra milliardbyggeri

MT Højgaard: Koncerndirektør fratræder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier