EjendomsWatch

Højhusprojekt i milliardklassen får ny investor ombord

Projektet H.C. Andersen Adventure Tower, der har været i slagsmål med konkurrent med påstand om plagiat, har modtaget et tocifret millionbeløb fra investorer. To af dem beskriver investeringen som risikabel.

Billedet viser den diamantformede grund i bydelen Nordhavn i København, hvor HCAAT-projektet, H.C. Andersen Adventure Tower & Park, skal opføres. Foto: PR.

Folkene bag H.C. Andersen Adventure Tower (HCAAT) kan måske ane spadestik i det fjerne efter en kapitalforhøjelse på lidt over 30 mio. kr. og et tilsagn om et yderligere tocifret millionbeløb, skriver Børsen.

Kapitalen kommer bl.a. fra ejendomsudvikleren FB Gruppen og Sealand Capital og skal bruges frem mod lokalplansgodkendelsen.

"Jeg er selvfølgelig en glad mand. Det er en vigtig milepæl for os. Frem mod lokalplanen skal vi ca. bruge 55 mio. kr. blandt andet til arbejdskapital til at lave skitser og til at sikre organisationen, men vi skal selvfølgelig også ud og have langsigtede investorer med," siger Kurt Immanuel Pedersen, adm. direktør i HCAAT, til avisen.

Kurt Immanuel Pedersen regner med, at højhusprojektet vil koste 6,5 mia. kr. at realisere. Han har indtil videre indgået en betinget grundkøbsaftale med By & Havn, der afhænger af, at der kan vedtages en lokalplan for projektområdet i 2021.

Investeringen er dog ikke uden ricisi. Både FB Gruppen og Sealand Capital betegner over for Børsen investeringen som risikabel.

"Det er helt klart en af de mere risikable investeringer, vi har foretaget, og derfor er det også begrænset, hvad vi er gået ind med. Men på den anden side er det et meget spændende projekt, og vi vil gerne være med ved bordet nu, for hvis det kan flyve, vil vi være med," siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør for FB Gruppen, til Børsen.

Som en del af kapitalforhøjelsen udvides HCAAT's bestyrelse, der fortsat har en af stifterne, John Christensen, indehaver af servicevirksomheden De 5 Stjerner, i formandsstolen.

Efter grundsalg: Nordens største højhus er et skridt tættere på virkelighed

Dødsdom omstødt: Særaftale bringer nyt liv i plan om højhus til 6,5 milliarder

Bagmandspolitiet dropper sag om industrispionage mod Lego-arving – anmelder klager til Rigsadvokaten

Rapport dødsdømmer storstilet højhus-projekt i Københavns Nordhavn

Bagmandspolitiet overtager sag om påstået plagieret byggeprojekt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier