EjendomsWatch

Industriens Pension investerer over en halv milliard i 190 boliger i Aarhus

Industriens Pension vil bygge boliger på samlet 16.800 kvm i det nye kvarter Åbyen på den tidligere fragtmandscentral i Aarhus. Det er vores første skridt ind på markedet for boligudlejning, siger ny investeringschef til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Visualisering af de kommende lejligheder i Åbyen i Aarhus, som Industriens Pension investerer over halv milliard i. Foto: PR

(Artikel opdateret kl. 11 med kommentar fra Industriens Pension.)

Industriens Pension er nu klar til at skyde gang i anden etape af den nye bydel Åbyen på den tidligere fragtmandscentral i Aarhus.

Det sker med en investering på over 500 mio. kr. i 190 nye lejligheder i det nye boligkvarter, oplyser Industriens Pension.

"Det er det første større boligprojekt, som Industriens Pension går ind i. Så det har også en signalværdi om, at nu er Industriens Pension også i boligudlejningssegmentet," siger ejendomsinvesteringschef Kenneth Olsson til EjendomsWatch.

"Måske nogle har tænkt, at vi kun har været i kontor- og forretningssegmentet. Det er vi ikke kun, og det har hele tiden været en del af strategien, at vi også skal være i boligudlejning. Det er bare først lykkedes nu at få etableret et boligprojekt med den rette størrelse, tilstrækkelig kvalitet og som giver et tilfredsstillende afkast," fortsætter han.

De nye boliger kommer samlet til at udgøre 16.800 kvm og bliver fordelt på lejligheder i størrelsen 56 til 126 kvm.

Byggetilladelsen er modtaget, og byggeriet forventes at kunne skydes i gang i løbet af marts, lyder det.

"Åbyen er et af de mange spændende nye boligområder i Aarhus, der opstår i disse år for at imødekomme den betydelige befolkningsvækst i byen. Vi glæder os over at bidrage til at udvikle området med et kvalitetsprojekt, der samtidig vil skabe stabile og gode afkast til vores medlemmer," udtaler Kenneth Olsson i en pressemeddelelse.

Han skiftede i september sidste år over til Industriens Pension fra en stilling som underdirektør i ATP Ejendomme. Det er hans første store investering for den nye arbejdsgiver, som hyrede ham til at udvide den danske ejendomsportefølje, efter at forgængeren Peter Frische gik til konsulenthuset EY.

Præcis hvad investeringen til over en halv mia. kr. forventes at give pensionskunderne i afkast, nævnes ikke.

Den første etape af Åbyen på 41.000 kvm boliger er færdige, og nu turen er kommet til anden etape på i alt 51.000 kvm.

Anden etape af byggeriet i Åbyen er opdelt i samlet fem byggefelter, hvoraf Industriens Pension ejer det største byggefelt. Det er på dette felt, at de 190 lejligheder skal bygges.

Hele byggeriet forventes at stå færdigt i første halvdel af 2021, og udlejningen vil blive påbegyndt omkring et halvt år før.

Projektets totalentreprenør bliver Raundahl & Moesby, som er delvist ejet af udviklings- og entreprenørselskabet KPC.

Det tegnestuen Luplau & Poulsen Arkitekter, som har stået for at slå stregerne.

Første del af boligprojekt til 2 mia. kr. i Aarhus melder alt udlejet

Danica overtager boligprojekt til trecifret millionbeløb

164 Aarhus-lejligheder solgt til Catella-fond

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier