Ejendomdanmark: Nu går det ned ad bakke

Forventningerne til værditilvæksten på boligejendomme falder, viser en ny undersøgelse fra Ejendomdanmark. Både ejendomsværdi, udlejningsprocent og markedsleje forventes at udvikle sig negativt.
Foto: PR
Foto: PR

Ejendomsbranchen forventer en periode med faldende værdier på boligudlejningsejendomme inden for både ejendomsværdi, udlejningsprocent og markedsleje, mens efterspørgslen efter kontor- og industriejendomme fortsat forventes at stige.

Det viser en ny undersøgelse fra Ejendomdanmark, der netop har skiftet navn fra Ejendomsforeningen Danmark.

"Værdien af boligudlejningsejendomme er steget markant de senere år, og har efterhånden nået et niveau, hvorfra markedets aktører nu forventer mindre fald. Men efterspøgslen på boliger er fortsat til stede, og den private boligudlejning vil opleve stor efterspørgsel på længere sigt," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i meddelelsen.

Siden 2010 er der kommet 121.000 nye boliger på markedet, som endnu ikke alle er afsat, og udbuddet af nybyggeri stiger fortsat, hvilket kan være årsag til en opbremsning på boligmarkedet.

Branchen har også begrænsede forventninger til butiksområdet, fremgår det. I løbet af det næste år forventes en negativ udvikling inden for ejendomsværdi, udlejningsprocent og markedsleje.

67 pct. forventer faldende afkast fra 2018 til 2020. | Foto: Illustration: Ejendomdanmark.
67 pct. forventer faldende afkast fra 2018 til 2020. | Foto: Illustration: Ejendomdanmark.

Der er dog også positivt nyt at spotte i ejendomsbranchens forventninger. Tomgangen for kontor og industri falder fortsat, og det forventes, at den stigende efterspørgsel kombineret med et svagt stigende udbud bør give en lidt højere markedsleje.

Ejendomdanmark selv ser også stadigvæk ejendomme som en god investering:

"Et afkast på mellem 5,0 og 5,5 pct. de næste par år er stadig pænt sammenliget med alternative investeringsformer som eksempelvis aktier og obligationer, når man ser både på afkast og risiko. Derfor vil ejendomme også i årene fremover være interessant som aktiv," siger Jannick Nytoft.

Ejendomdanmark oplyser, at 42 markedsaktører har deltaget i undersøgelsen. 52 pct. ejer ejendomme, mens 17 pct. er erhvervsmæglere, 5 pct. er banker eller realkreditinstitutter og 26 pct. er andre aktører.

Ejendomdanmark: Indgreb mod ejendomsprojekter kan være fornuftigt

Ejendomsbranchens talerør har fået nyt navn og logo på plads

Navneskifte hos Ejendomsforeningen Danmark må vente en postgang

Brancheorganisation gør klar til stort pensionsudbud

Slut med Ejendomsforeningen Danmark – nyt navn på trapperne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også