EjendomsWatch

Lejere vil bekæmpe kapitalfond med skøde i hånden

Der er stor uenighed mellem lejerne og bestyrelsen i Frederiksbergs Boligfond om, hvordan et 86 år gammelt skøde skal fortolkes. Begge parter har sadlet op til kamp. "Vi er parate til at tage denne her sag så langt, vi overhovedet kan," siger formand til EjendomsWatch.

Formanden for beboerrepræsentationen i ejendommen Den Sønderjyske By, Søren Berg. | Foto: PR/Søren Berg

Lejerne i ca. 420 lejligheder på Frederiksberg mener, de har fundet et våben, der kan forhindre, at deres ejendomme bliver solgt til den amerikanske investor Blackstone. Sælger mener derimod, at våbnet kun er en attrap.

Egentlig var handlen klappet af, men for få dage siden dukkede et skøde op fra 1932, som ændrede hele situationen. I skødet står der nemlig, at såfremt fonden sælger nogle af sine ca. 20 ejendomme, har kommunen forkøbsretten og lejerne det samme, hvis kommunen takker nej.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Vækstfondens direktør er ærgerlig over fokus i Bella Center-forløb

Vækstfonden har været under kritik i forløbet med redningsplanen af Bella Center på grund af sit bidrag til den nylige kapitalrejsning. "Jeg er overordnet set ærgerlig over det fokus, der har været," siger adm. direktør i statslige Vækstfonen, Rolf Kjærgaard, til EjendomsWatch.

"Nu forstår jeg hvor vigtig frihed er for mig og min trivsel"

SOMMERSERIE: På dagen, hvor Danmark møder Belgien ved EM i fodbold skyder Allan Kehlet Rieck fra den digitale ejendomsformidler Truemarketvalue årets sommerserie på EjendomsWatch i gang. Udover fodbold fylder også et stort projekt i Nordsjælland i hovedet på ham.

Klumme: Mange af Europas byer bliver mere og mere "Københavner"-iseret

På ryggen af coronakrisen er et skifte på vej i Europa, hvor man går væk fra en bil- og handelsorienteret byplanlægning og over til et mere fællesskabs- og sundhedscentreret tilgang, der understøtter en by, hvor man med fordel kan bevæge sig til fods, med cykler eller med offentlig transport, lydet det i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier