EjendomsWatch

Goldschmidt upåvirket af nyt boligprojekt i Hillerød

Boligprojekt for flere milliarder rummer fejl i plangrundlaget, mener advokat, der varsler klagesag. Goldschmidt afviser at have noget med sagen at gøre. (Opdateret.)

Foto: Ritzau Scanpix/Steen Jespersen.

(Artikel opdateret 17. december med oplysning om rettelse af Frederiksborg Amts Avis' artikel.)

Bilforhandlerne Søren Due Andersen og Knud Nielsen er stærkt utilfredse med en ekspropriering af dele af deres ejendom, som Hillerød Kommune er på nippet til at gennemføre. De mener, de skal have en langt højere erstatning, end der er lagt op til. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der anfører, at projektet påvirker M. Goldschmidt Ejendommes nærtliggende projekt.

Artiklen er dog fejlbehæftet, anfører Ulrik Bebe, projektdirektør i M. Goldschmidt Ejendomme, i en mail sendt til EjendomsWatch.

"Sagens kerne er, at de to bilforhandlere – Søren Due Andersen og Knud Nielsen – er i færd med at få eksproprieret arealer til opførelse af en ny kommunal cykelsti og fortov foran deres butikker, en ekspropriation udført af Hillerød Kommune. M. Goldschmidt-koncernen er ikke involveret i denne ekspropriation, og denne ekspropriation vil ikke påvirke opførslen af boliger i Frederiksbro-projektet," skriver han.

Senere har også Frederiksborg Amts Avis rettet oplysningen om, at der er sammenhæng mellem de to sager.

Bilforhandlernes advokat Anders Hessner finder mange fejl i hele plangrundlaget for projektet. Blandt andet mener han, at VVM-screeningen af boligprojektet er forældet.

"Hvis Hillerød Kommune fortsætter med det her, risikerer de at lave en ulovlig ekspropriering," siger han og understreger, at der ryger en klage afsted, så snart byrådet har truffet aftale om ekspropriering.

"Jeg vil udnytte de rettigheder, jeg har, for at protestere, og jeg vil anmode om opsættende virkning," siger han.

(Første version af denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis.)

PFA må drosle hotelplaner ned

Goldschmidt skyder projekt til 4 mia. kr. i gang

Core Property fortsætter opkøbstogt i Hillerød

Goldschmidt tager hul på ny bydel i Nordsjælland — pengekassen boomer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier