EjendomsWatch

Spekulativt erhvervsbyggeri vinder indpas

Det er fortsat boligbyggeri, der driver den danske byggebranche, men efter flere års fremgang begynder det nu så småt at smitte af på erhvervsbyggeriet, der har haltet bagefter. Mangel på tidssvarende lokaler får nu bygherrer og investorer til at se muligheder i spekulative projekter.

KLP Ejendommes nye byggeri på Kaj Fiskers Plads i Ørestad er blot et enkelt eksempel på ny interesse for spekulativt byggeri. Altså byggeri, der igangsættes uden at være udlejet på forhånd. | Foto: Illustration: KLP Ejendomme.

Dansk byggeri buldrer fortsat derudad. Det dokumenterer Byggefaktas seneste trendanalyse, men den dokumenterer også, at der er stor forskel på væksten i de hovedgrupper, som analysen beskæftiger sig med. Det er der for så vidt ikke noget mærkeligt i, men hvis man især kigger på forholdet mellem hovedgruppen ”Boliger, huse og lejligheder” og hovedgruppen ”Butik, kontor, lager og industri”, vil man med nogen ret kunne sige, der er tale om en skævvridning.

For mens dansk erhvervsliv netop nu skriger på bedre og mere tidssvarende lokaler, hvor der i høj grad er fokus på plads- og energioptimering, har interessen for erhvervsbyggeri de senere år været overraskende ringe. Noget tyder imidlertid på, at det er ved at ændre sig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier