Investorer skruer op for spekulative kvadratmeter

Ejendomsinvestorer er begyndt at skrue op for risikoen med flere større spekulationsbyggerier i hovedstaden ved at bygge uden at have lejere på forhånd. Pensionsselskab tager afstand.
Pensionsselskabet PFA har netop trykket på bremsen på stort kontorbyggeri i Carlsberg Byen i København. | Foto: PR-illustration
Pensionsselskabet PFA har netop trykket på bremsen på stort kontorbyggeri i Carlsberg Byen i København. | Foto: PR-illustration

Ejendomsmarkedet er blevet så varmt i København, at flere investorer godt tør begynde at bygge store kontordomiciler uden på forhånd at have fundet en lejer, skriver Jyllands-Posten.

"At så store spekulative erhvervsbyggerier sættes i gang uden nogen forhåndsudlejning, det har vi ikke set i 10-15 år. Og det er ikke noget, som vi er med på," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, til avisen. Han har netop trykket på bremsen til et stort kontorbyggeri i Carlsberg Byen, indtil en udlejer er fundet.

Inden finanskrisen blev der bygget kontorbyggerier, især i hovedstaden, som efterfølgende stod tomme med det resultat, at investorerne tabte store beløb. Det blev herefter kutymen, at man sikrede sig lejere til en ejendomen, inden man satte det første spadestik i jorden. Avisen peger på, at det er de samme tegn i markedet, der ses igen.

Byggefakta har lavet en analyse for Jyllands-Posten, som viser, at investeringer i erhvervsejendomme i 2019 vil nå sit højeste niveau i fem år. Byggeriet kommer både til at omfatte byggerier med og uden underskrevne lejekontrakter, lyder det.

ATP er ved at få økonomien på ret køl i spekulativ kontorejendom på 19.500 kvm

EDC-direktør: Spekulativt byggeri er modtrækket til rekordlav tomgang

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også