Google bygger datacenter på 46.000 kvm i Fredericia

Det store datacenter skal ligge på en mark i Taulov ved Fredericia i Sydøstjylland, hvor internetgiganten tilbage i 2015 købte 73 hektar jord. Datacentret kommer til at koste 4,5 mia. kr.
Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez
Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez
Af Ritzau og Mette Mandrup

4,5 mia. kr. Så mange penge vil Google bruge på sit tredje datacenter i Danmark, der skal ligge på en mark i Taulov ved Fredericia, og som får et omfang på 46.000 kvm.

Tilbage i 2015 købte Google de 73 hektar markjord, men mandag kunne man løfte sløret for de endelige planer. Det skriver Google Danmark i en pressemeddelelse.

"Placeringen af datacentret i Fredericia viser Googles stærke engagement i Danmark. Det vil skabe nye danske arbejdspladser og bidrage positivt til økonomien, både lokalt og i resten af landet," siger Malou Aamund, direktør for Google i Danmark, i en pressemeddelelse.

Og planerne vækker stor begejstring hos Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S).

"At Google lægger den investering i Fredericia er bare fantastisk. Det er ikke alene mange penge, der er tale om, men nok så vigtigt, at det giver en masse nye job af en type, som vi har manglet. Og så er det ganske enkelt bare stort for kommunens image," siger Jacob Bjerregaard til avisen Danmark.

1500 mand skal nu efter planen i gang med at omdanne det store erhvervsområde til store bygninger i flere etager.

Anlægsarbejdet kommer til at vare i flere år. I 2020 ventes første etape af datacentret at stå klar, og når hele centret står færdig i 2021, ventes 150-250 ingeniører, elektrikere og datafolk at være beskæftiget. Hvis man tager de afledte stillinger med i form af service og ydelser, anslås det, at Googles investering kan kaste 700 jobs af sig.

Og når Google tænder for strømmen, er det udelukkende strøm fra grønne energikilder, der leverer lys i lamper og servere.

Siden 2007 har Google officielt været CO2-neutralt, og virksomheden agter at indgå i partnerskaber med danske virksomheder for på sigt at øge Googles investeringer i grøn teknologi. Målet er at blive så energieffektiv som muligt, lyder det.

"Når vi som virksomhed ønsker at dække vores energiforbrug med 100 procent grøn energi, gør Danmarks stærke grønne profil det til et godt sted at investere," siger Malou Aamund.

Selve datadelen af det nye center består af to bygninger på hver 13.000 kvm. Den ene bygning er en kontorbygning, og den anden er et serverrum.

Google og Apple bliver datacenter-naboer i Aabenraa

Google køber grunde i Fredericia til muligt datacenter

Facebook står bag gigantisk datacenter ved Esbjerg

Nyt datacenter ved Esbjerg bliver på 250.000 kvm

Aabenraa får Apple-datacenter til 6 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også