EjendomsWatch

Nyt datacenter ved Esbjerg bliver på 250.000 kvm

Hemmeligt projekt i Esbjerg får samme størrelse som Apples datacenter ved Viborg.

Visualisering af Facebooks kommende datacenter ved Odense. Nu er næste datacenter med hemmelig bygherre undervejs i Esbjerg. | Foto: PR

Et datacenter med flere datahaller, administrations-, logistik- og servicebygninger samt en eller to højspændingsstationer bliver nu for første gang beskrevet af Esbjerg Kommune i en rapport. Centret ventes at blive ligeså stort som Apples kommende datacenter ved Viborg, skriver Jydskevestkysten.

Avisen beskrev for nylig, at Esbjerg bliver hjemsted for Danmarks næste datacenter med en beliggenhed på et 2,5 mio. kvm stort område tæt på Esbjergmotorvejen, hvor Siemens tidligere ville bygge en vindmøllefabrik.

Esbjerg Kommune vil ifølge avisen ikke udtale sig om projeket, der bærer navnet Projekt Ember, men ifølge en rapport fremgår det, at det er planen, at datacentret anlægges i flere etaper hen over en årrække.

Det aktuelle projekt omfatter cirka 250.000 kvm bebygget areal fordelt på 200.000 kvm datahaller og 50.000 kvm administrations-, logistik- og servicebygninger.

Apples datacenter i Viborg ventes ligeledes at få en størrelse på 250.000 kvm, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvm.

Google og Apple bliver datacenter-naboer i Aabenraa

Aabenraa får Apple-datacenter til 6 mia. kr.

Facebook: Odense bliver en milliardinvestering for os 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier