Nyt boligbyggeri til trecifret millionbeløb på vej i Nordhavn

Walls, der er ejet af familierne bag Widex, har købt en stor grund i Københavns Nordhavn. Her skal der opføres en ejendom med erhverv og boliger til en markedsværdi på et stort trecifret millionbeløb. Ejendommen skal lejes ud under konceptet Stay.
Det nye Stay i Nordhavn får en markedsværdi på et stort trecifret millionbeløb. | Foto: Illustration: Werk.
Det nye Stay i Nordhavn får en markedsværdi på et stort trecifret millionbeløb. | Foto: Illustration: Werk.

Projektudvikler og ejendomsinvestor Walls indgik en betinget købsaftale for en grund med en byggeret på 12.000 kvm på Stubkaj i Nordhavn i regnskabsåret 2017/18. Her skal der opføres over 100 boliger, som skal lejes ud under Stay-konceptet.

Det fortæller direktionen i Walls, da EjendomsWatch møder dem i caféen i en Stay-ejendom på Islands Brygge, der er indrettet stilrent i sort, hvid og grå.

"Der kommer et Stay med en café, en reception og et fitnesscenter og de funktioner, der nu plejer at være i en Stay-ejendom," siger Jørgen Nonnemann, viceadm. direktør i Walls, til EjendomsWatch.

"Det er det, vi planlægger nu, men som altid skal vi se, hvad der sker i markedet. Der er stadigvæk de andre forskellige udfaldsmuligheder," supplerer adm. direktør Tom Lotz og henviser til, at de også har mulighed for at udleje som almindelige lejeboliger eller sælge som ejerlejligheder.

Tom Lotz og Jørgen Nonnemann udgør halvdelen af medarbejderstaben i Walls, som ejes af de to familier bag den danske høreapparatvirksomhed Widex. De har taget tegninger med over det nye projekt, der ligger helt ud til vandet og får en markedsværdi på mellem 650 og 700 mio. kr.

Byggeriet, der sættes i gang efter sommerferien 2019, forventes at stå klar i 2021, og i lighed med Stay Copenhagen på Islands Brygge skal byggeriet på Nordhavn have erhvervsfunktioner i stueetagen. Arkitektfirmaet Werk har tegnet projektet.

Stubkaj får erhvervsfunktioner i stueetagen ligesom Stay Copenhagen. | Foto: Illustration: Werk.
Stubkaj får erhvervsfunktioner i stueetagen ligesom Stay Copenhagen. | Foto: Illustration: Werk.
 

Walls kigger efter nye investeringer

I Nordhavnsområdet har Walls ud over Stubkaj også ejendommene Kastellet og Fortkaj, som begge lejes ud under Stay-konceptet.

"Hele den videre udvikling af Nordhavn har vi et rimeligt godt øje til, hvis ellers byggeretspriserne holder sig på et nogenlunde rimeligt niveau," siger Tom Lotz og tilføjer, at de allerede kan se, at Fortkaj har været en god investering.

"Hvis man lægger Stubkaj sammen med Kastellet og Fortkaj, er det allerede større i Nordhavn end her på Islands Brygge. Men hele problemet på Nordhavn er, at de ikke har flyttet containerhavnen, så vi kan ikke købe noget. Den sidste store grund, der var til salg købte vi, og nu står alt stille, indtil containerhavnen er flyttet," siger Jørgen Nonnemann.

Det har fået Walls til at rette blikket mod nye områder, som Frederiksberg, hvor de endnu ikke har fundet frem til en passende investering.

"Vi mangler noget på Frederiksberg og i den retning, og det gør, at projekter som Forum, Frederiksberg Hospital og Den Franske Skole havde været oplagte for os," siger Jørgen Nonnemann og tilføjer, at Den Franske Skole især ville have været en god placering for Stay.

Bryggen mister ikke Stay

Walls udviklede Stay-konceptet til ejendommen A-huset på Islands Brygge, som går under navnet Stay Copenhagen. I 2016 solgte Walls ejendommen for knap 1 mia. kr. til amerikanske investorer, og når ejendommen overdrages i 2019, forsvinder Stay Copenhagen.

Det betyder ikke, at det er slut med at bo hos Stay på Islands Brygge, for Walls er ved at opføre tre ejendomme på samlet 14.000 kvm i gåafstand fra A-huset, hvoraf i hvert fald én ejendom, Sommerhouse, skal høre under Stay.

Projektet Sfinxen på 7000 kvm bliver færdig i første halvdel af 2019 og sælges som 56 ejerlejligheder, hvoraf der kun er få tilbage, oplyser Walls.

Silver Arrow er det sidste projekt, og her har Walls ikke besluttet endnu, om det skal sælges, lejes ud, eller om det skal hedde Stay. Silver Arrow er under opførelse og bliver et højhus på 14 etager til en markedsværdi på godt 230 mio. kr.

Silver Arrow på Islands Brygge. | Foto: PR.
Silver Arrow på Islands Brygge. | Foto: PR.
 

"Man skal ikke vide så meget om det, før man kan se, at vores beliggenheder altid er gode. Derfor vil man, hvis man sidder og ganger lidt, komme frem til, at markedsværdien er omkring 60.000 pr. kvm," siger Jørgen Nonnemann.

Skal I blive i det prisniveau i fremtiden også?

"Helst," siger han, og Tom Lotz byder ind:

"Vi holder os meget hårdt til den strategi, vi har lagt, i forhold til at vi vil ligge på primære beliggenheder i København. Det mener vi, altid er det bedste i det lange løb."

Rigmandsliste vrimler med ejendomsinvestorer

Rigmandsfamiliers luksusprojekt medvirkede til konkurs hos byggefirma

Udviklerduo kaster sig over boligbyggeri i Nordhavn

Salg af ejendom polstrer formuen i høreapparatfamilie

Høreapparatfamilier sælger københavnske luksuslejligheder for knap 1 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også