EjendomsWatch

Flere faktorer gør studieboliger attraktive for investorer

Der er ifølge Cushman & Wakefield Red flere grunde til, at investorerne bør kaste sig over markedet for studieboliger – heriblandt en stor efterspørgsel. I Danmark er behovet størst i København, viser ny markedsanalyse fra erhvervsmæglerfirmaet.

Luftfoto af København, hvor der er studieboliger til 15 procent af hovedstadens 91.000 studerende. Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

Studieboliger er et attraktivt marked for både danske og udenlandske investorer. Og det vil det fortsætte med at være i den nærmeste fremtid, skriver erhvervsmæglerfirmaet Cushman & Wakefield Red i en ny markedsanalyse.

Det skyldes ifølge erhvervsmæglerfirmaet en betydelig efterspørgsel, mulighed for at opnå et højere afkast end ved traditionelle boliger og en næsten kontracyklisk natur.

"Markedet for studieboliger er et interessant segment for investorer, da efterspørgslen fra forbrugerne ikke er konjunkturfølsomt, som vi har oplevet det med bolig-, detail- og kontor-segmentet," udtaler Kjeld Pedersen, partner i Cushman & Wakefield Red.

I Danmark er behovet ifølge Cushman & Wakefield Red størst i København, hvor udbuddet er markant lavere end efterspørgslen. 15 procent af de studerende har mulighed for at bo i en studiebolig, hvilket svarer til godt 13.600 ud af hovedstadens i alt 91.000 studerende. På landsplan er dækningsgraden 23 procent, viser rapporten.

Selv om der er flere projekter i gang i København, som i de kommende år vil tilføre hovedstaden ca. 6000 nye studieboliger, vil efterspørgslen stadig overgå udbuddet i den nærmeste fremtid.

"Investorerne bør allerede nu tænke over, hvor og hvordan de studerende vil bo i fremtiden. Det er vigtigt at fokusere på at skabe studieboliger af høj kvalitet med god beliggenhed til en husleje, som de studerende har råd til," lyder det fra Kjeld Pedersen i rapporten.

Danske Squaremeter baner vej for amerikansk investors indtog i Danmark

Valby får nyt kollegie i 2020

Ny liste: Ti investorer har stået for næsten halvdelen af danske ejendomshandler i år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier