Lokal matador køber trofæ-ejendom i Odense

Ejendommen var ellers ikke til salg, men køber fik overbevist sælger, der slipper ejerskabet efter blot to år for et trecifret millionbeløb. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch forløbet, og hvad planerne med ejendommen midt i Odense er.
Foto: Google.
Foto: Google.

Den fynske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, der råder over en portefølje til en værdi af et milliardbeløb, udbygger nu sin beholdning med en af Odenses mest centralt beliggende ejendomme, Flakhaven 1, der siden 1873 har haft bankdrift i bygningen.

Siden 2016 har ejendommen et stenkast fra Odense Rådhus og Odense Domkirke været ejet af den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital, der sammen med M7 Real Estate overtog en portefølje af Danske Bank-filialejendomme rundt i Danmark.

Handlen sker ifølge mægler på handlen, Nybolig Erhverv Odense, for et trecifret millionbeløb, hvilket ifølge tingbogen kan indsnævres til 133 mio. kr.

"Det er en ejendom, der er købt med hjertet. Den var ikke til salg. Men køber fik overbevist sælger med en pris, som M7's investorer fandt interessant," siger Morten Rasmussen, indehaver af Nybolig Erhverv Odense, til EjendomsWatch.

Prisen ligger betydeligt over den offentlige 2017-vurdering på omkring 35 mio. kr., og det er da også de fremtidige udviklingsmuligheder i ejendommen, som køber har blik for, siger mægler:

"I øjeblikket står stueetagen tom, hvor der kan indrettes café, førstesalen er også tom og kan indrettes til kontorer, mens Danske Bank er blevet boende på anden og tredje sal på en ny lejeaftale," siger Morten Rasmussen, der tilføjer, at handlen med M7 er sket hurtigt.

"Processen omkring handlen og selve transaktionen har været hurtig og gnidningsfri. Der har været et klart match, hvor der har været fokus på en hurtig handel fra begge sider. Særligt det faktum, at Danske Bank fraflyttede hele stueetagen i ejendommen her medio september, og at der efterfølgende har været stor efterspørgsel på de tomme lokaler, krævede, at der hurtigt kom en afklaring på, om grundlaget for en handel var til stede," siger Morten Rasmussen, der anslår, at ejendommen vil generere et årligt afkast på 4-5 pct., når den er færdigudviklet.

Bankbygning gennem 145 år

Ejendommen kan føre sin historie tilbage til 1873 og Fyens Disconto Kasse, som med hjemsted i bygningen blev til Danske Bank efter mange fusioner. Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ejendommen er på i alt 5586 kvm, hvoraf de 1451 kvm er beliggende i kælderen og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer, kantine mv.

Juridiske rådgivere på handlen har været Focus Advokater og Kromann Reumert.

Ejendommen fulgte som nævnt med, da Danske Bank i 2016 solgte sine filialejendomme rundt i Danmark til M7 Real Estate i en handel til i underkanten af 1 mia. kr.

Dengang forklarede M7's nordiske chef Mette Seifert til EjendomsWatch, at investoren havde sin helt egen tilgang til at arbejde med porteføljen, som er spredt geografisk i hele landet.

"Vi har en platform og en hands on-tilgang til forvaltning af ejendomme, der gør, at det ikke så afgørende, om ejendommene ligger i midten af København, eller om de ligger på de regionale markeder i landet," sagde hun dengang.

M7's investorer tæller udover kapitalforvalteren HIG også Starwood og Oaktree.

Markant Odense-ejendom er kommet på lokal investors hænder 

Her er listen over Danske Banks 76 frasolgte ejendomme i Danmark

Ny ejer af Danske Bank-portefølje har sin egen succes-formel 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også