Danica investerer i milliardprojekt i Københavns Havn

Pensionsselskabet finansierer broderparten af nybyggeri på Papirøen. Direktør kalder beliggenheden en af hovedstadens allerbedste.
Foto: PR-visualisering: Cobe Architects
Foto: PR-visualisering: Cobe Architects

Et markant ansigtsløft er på vej til Christiansholm i Københavns Havn. Øen, som i folkemunde kaldes Papirøen på grund af sin fortid som centrallager for papir til avisproduktion, får udskiftet de store lagerhaller med et moderne byggeri tegnet af arkitektfirmaet Cobe. Det oplyser Cobe på sin hjemmeside.

Danica Pension er den største investor i projektet, mens udviklerne Nordkranen og Unionkul Holding står for mindre bidder i det fælles selskab CØ P/S, der er oprettet til projektet, der løber op i 1 mia. kr. Adm. direktør for Danica Ejendomme, Peter Mering, siger til Børsen, at Papirøens beliggenhed er blandt hovedstadens mest attraktive. Han begrunder det med, at øens nuværende lejere samlet set udgør Københavns femtestørst turistattraktion målt på besøgende. Det 45.000 kvm store byggeri skal derfor stå klar inden for kortest mulig tid.

"Først skal der laves en lokalplan, og så går vi i gang med at bygge. Afhængigt af hvordan tingene skrider frem, vil projektet starte i 2018 og være færdigt i 2020. Måske sniger det sig ind i 2021, men projektet kører, og jeg kan ikke se, hvad der skulle stoppe det. Vi kommer med gysserne," siger Peter Mering til Børsen.

Grunden på Papirøen er ejet af By & Havn og var lejet ud til Den Danske Presses Fællesindkøbsforening frem til 2011, hvor en aftale frem til 2017 blev opsagt af lejeren før tid. Siden har Papirøen blandt andet huset Copenhagen Street Food og Experimentarium. Det har givet aktivitet i de tidligere lagerhaller, der har Operaen som nabo.

Danica har ramt plet med nyt madmekka i Lyngby

Storcentre vil lokke kunder til med gastronomi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også