EjendomsWatch

Danica investerer i milliardprojekt i Københavns Havn

Pensionsselskabet finansierer broderparten af nybyggeri på Papirøen. Direktør kalder beliggenheden en af hovedstadens allerbedste.

Foto: PR-visualisering: Cobe Architects

Et markant ansigtsløft er på vej til Christiansholm i Københavns Havn. Øen, som i folkemunde kaldes Papirøen på grund af sin fortid som centrallager for papir til avisproduktion, får udskiftet de store lagerhaller med et moderne byggeri tegnet af arkitektfirmaet Cobe. Det oplyser Cobe på sin hjemmeside.

Danica Pension er den største investor i projektet, mens udviklerne Nordkranen og Unionkul Holding står for mindre bidder i det fælles selskab CØ P/S, der er oprettet til projektet, der løber op i 1 mia. kr. Adm. direktør for Danica Ejendomme, Peter Mering, siger til Børsen, at Papirøens beliggenhed er blandt hovedstadens mest attraktive. Han begrunder det med, at øens nuværende lejere samlet set udgør Københavns femtestørst turistattraktion målt på besøgende. Det 45.000 kvm store byggeri skal derfor stå klar inden for kortest mulig tid.

"Først skal der laves en lokalplan, og så går vi i gang med at bygge. Afhængigt af hvordan tingene skrider frem, vil projektet starte i 2018 og være færdigt i 2020. Måske sniger det sig ind i 2021, men projektet kører, og jeg kan ikke se, hvad der skulle stoppe det. Vi kommer med gysserne," siger Peter Mering til Børsen.

Grunden på Papirøen er ejet af By & Havn og var lejet ud til Den Danske Presses Fællesindkøbsforening frem til 2011, hvor en aftale frem til 2017 blev opsagt af lejeren før tid. Siden har Papirøen blandt andet huset Copenhagen Street Food og Experimentarium. Det har givet aktivitet i de tidligere lagerhaller, der har Operaen som nabo.

Danica har ramt plet med nyt madmekka i Lyngby

Storcentre vil lokke kunder til med gastronomi

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier